search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:02
MENU CLOSE

ΗΠΑ: 25χρονος διασώθηκε έπειτα από 35 ώρες στη θάλασσα

07.08.2023 16:42
Photo credit: US Coast Guard

Ένας νεαρός ηλικίας 25 ετών διασώθηκε έπειτα από 35 ώρες στον Ατλαντικό Ωκεανό, 12 μίλια από τις ακτές της Φλόριντα.

Ο Τσαρλς Γκρέγκορι αγνοούνταν στη θάλασσα για περίπου 35 ώρες αφού είχε πάει για ψάρεμα νωρίς το πρωί της Παρασκευής 4 Αυγούστου, όπως είπε ο πατέρας του στο CNN. Δεν είχε υπολογίσει ακριβώς την ώρα που θα ανέβαινε η παλίρροια και αυτό είχε ως αποτέλεσμα το κύμα να χτυπήσει το ελαφρύ σκάφος του.

Τότε ο 25χρονος έπεσε στο νερό. Ωστόσο, κατάφερε να επιστρέψει στο πλεούμενο κι έριξε ακόμα και τη μηχανή στη θάλασσα, προκειμένου να κρατήσει το σκάφος στην επιφάνεια, ενώ η πλώρη βρισκόταν στο νερό.

«Φοβόταν μέχρι θανάτου. Είπε ότι είχε περισσότερες συζητήσεις με τον Θεό σε αυτές τις 35 ώρες από ό,τι είχε σε όλη του τη ζωή» περιέγραψε ο πατέρας του. Έδινε μάχη με τα κύματα και για να κρατηθεί στη ζωή ενώ βρισκόταν κάτω από τον ήλιο και δεχόταν τα τσιμπήματα μιας μέδουσας.

Όταν δεν γύρισε στο σπίτι του η οικογένειά του επικοινώνησε με τις αρμόδιες αρχές και δήλωσε την εξαφάνισή του. Η αμερικανική ακτοφυλακή εντόπισε τον 25χρονο 35 ώρες μετά και τον διέσωσε. Τον βρήκε πλήρωμα έρευνας σε αεροπλάνο που πετούσε πάνω από τον νεαρό, εντοπίζοντάς τον να κάθεται στο ψαράδικό του.

Ο πατέρας του, Ρέιμοντ, είπε επίσης, στο CNN ότι ένα κύμα ανέτρεψε τη βάρκα του γιου του και άρχισε να παρασύρεται μακριά από την ακτή, εξηγώντας ότι ο Τσαρλς έχασε το σωσίβιο και το κινητό του τηλέφωνο. «Είδε καρχαρίες και τσιμπήθηκε από μέδουσες».

Διαβάστε επίσης:

Τουρκία: Η στιγμή της ισχυρής έκρηξης σε λιμάνι – Τουλάχιστον 4 τραυματίες (videos)

Ιταλία: Τραγικός θάνατος τυροκόμου – Τον καταπλάκωσαν χιλιάδες κεφάλια τυριού

Η Ρωσία θα εκτοξεύσει διαστημόπλοιο στη Σελήνη, για πρώτη φορά μετά το 1976

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 20:01