search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:54
MENU CLOSE

Νέα Φιλαδέλφεια: Πώς θα διεξαχθεί η ΕΔΕ για το φιάσκο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη

09.08.2023 17:05
ypoyrgeio propo 998- new

Μπροστά στις διαρκείς αποκαλύψεις σχετικά με την ενημέρωση που είχε η ΕΛ.ΑΣ. για την «εισβολή» Κροατών νεοναζί χούλιγκαν και τις πιέσεις της αντιπολίτευσης για παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, αλλά και καταγγελίες για απόπειρα συγκάλυψης ευθυνών, πηγές του υπουργείου επιχείρησαν να περιγράψουν πώς θα πραγματοποιηθεί η ΕΔΕ για την υπόθεση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τις πηγές αυτές, ήδη ξεκίνησε και συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς η διενέργεια εσωτερικής έρευνας για την πλήρη διακρίβωση των συμβάντων, από την είσοδο των αλλοδαπών οπαδών στην Ελλάδα και ύστερα, ώστε να εντοπισθούν και να αποδοθούν οι δέουσες ευθύνες, σε κάθε επίπεδο και με οποιαδήποτε μορφή. Η έρευνα ανατέθηκε στον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ., Αντιστράτηγο Ελευθέριο Γκαρίλα. Αναμένεται να εξεταστούν συνολικά 15-20 άτομα του Σώματος, από όλο το φάσμα των Διευθύνσεων, από την Κακαβιά ως την Αττική (Ήπειρος, Δυτική Ελλάδα, Αττική), και των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.

Οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι, εκτός από τις αναφορές των Αξιωματικών, στο πλαίσιο της Ε.Δ.Ε., θα ληφθούν ένορκες καταθέσεις από πρόσωπα που πιθανώς μπορούν να συνδράμουν στη διερεύνηση της υπόθεσης, προσθέτοντας πως «η πολιτική βούληση για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης είναι ισχυρή και αδιαπραγμάτευτη, όπως ισχυρός και αδιαπραγμάτευτος είναι ο στόχος η ΕΛ.ΑΣ. να ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της κοινωνίας στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών».

Υπενθυμίζεται ότι οι συλληφθέντες χούλιγκαν, Έλληνες και Κροάτες, οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, προκειμένου να τους απαγγελθεί το κατηγορητήριο, ωστόσο, ο ΣΥΡΙΖΑ συνέχισε να «σφυροκοπά» την κυβέρνηση, καθώς σε ανακοίνωσή του επισήμανε ότι «εδώ και δύο ημέρες η Ελλάδα είναι συγκλονισμένη από την άγρια δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια, αλλά ο πρωθυπουργός της χώρας ο κ. Μητσοτάκης παραμένει εξαφανισμένος. Δεν βρήκε μία λέξη να πει για τα όσα σοκαριστικά έχουν συμβεί. Για το γεγονός ότι 200 νεοναζί χούλιγκαν από την Κροατία μπήκαν και διέσχισαν ανενόχλητοι τη μισή χώρα και δολοφόνησαν έναν νέο άνθρωπο. Για τις αποκαλύψεις ότι οι ελληνικές αρχές είχαν ενημερωθεί έγκαιρα για τον κίνδυνο και δεν έκαναν τίποτα. Για το πρωτοφανές φιάσκο που διογκώνει το αίσθημα ανασφάλειας των πολιτών και εκθέτει τη χώρα διεθνώς».

Παράλληλα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, ότι «ενώ υποδύεται τον αμείλικτο για ζήτημα πολιτικής ευθύνης, ανέχεται και στηρίζει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κ. Οικονόμου, που φέρει τεράστιες αντικειμενικές και ουσιαστικές ευθύνες. Για ακόμη μια φορά, ο κ. Μητσοτάκης αποδεικνύεται κατώτερος των περιστάσεων. Επιλέγει για τον ίδιο την “ασφάλεια” της σιωπής, που του εισηγούνται οι επικοινωνιολόγοι του, την ώρα που μια ολόκληρη κοινωνία βυθίζεται στην ανασφάλεια».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει εξαφανισμένος, ενώ η χώρα συγκλονίζεται από την άγρια δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια»

«Πυρά» Καλπάκη κατά Οικονόμου: Σε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα θα είχε ήδη παραιτηθεί

Νέα Φιλαδέλφεια: Κοινό μήνυμα κατά της βίας από τους δημάρχους Αθηναίων και Ζάγκρεμπ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 23:45