search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:31
MENU CLOSE

Πέθανε ο μουσικός Sixto Diaz Rodriguez – O θρυλικός «Sugar Man» (Videos)

09.08.2023 19:11
rodrigkez-new

Πέθανε σε ηλικία 81 ετών ο διάσημος Αμερικανός τραγουδιστής, γνωστός με το όνομα «Sugar Man», Sixto Rodriguez.

Ο θάνατος του μουσικού επιβεβαιώθηκε από την κόρη του, Ρίγκαν Ροντρίγκεζ, και την επίσημη ιστοσελίδα του, ωστόσο δεν είναι σαφές από τι πέθανε. Ήταν γνωστό ότι η υγεία του Sixto Diaz Rodriguez ήταν επιβαρυμένη.

Ο Sixto Diaz Rodriguez χάραξε τη δική του σχεδόν απίστευτη πορεία στη μουσική και έφτασε από την αφάνεια στη διεθνή επιτυχία. Κατάφερε, μάλιστα, να γίνει πολύ δημοφιλής στη Νότια Αφρική χωρίς να γίνει ποτέ τόσο γνωστός στις ΗΠΑ.

Αυτή την πορεία παρουσίασε το ντοκιμαντέρ του 2012, Searching for Sugar Man, το οποίο βραβεύτηκε με Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ στην 85η τελετή απονομής των βραβείων το 2013. Το ντοκιμαντέρ είχε σενάριο και σκηνοθεσία του Μαλίκ Μπεντζελούλ.

Η καριέρα του

Τα δύο πρώτα άλμπουμ του γεννημένου στο Μίσιγκαν μουσικού «Cold Fact» (1970) και «Coming From Reality» (1971) ήταν εμπορικές αποτυχίες στις ΗΠΑ και ο ίδιος θεώρησε πως αυτό ήταν το τέλος της μουσικής του ιστορίας. Την ίδια στιγμή όμως ο ήχος του άρχισε να αποκτά θαυμαστές σε άλλα μέρη, όπως η Μποτσουάνα, η Νότια Αφρική, η Αυστραλία και η Νέα Ζηλανδία, χωρίς ο ίδιος να το γνωρίζει.

Μόλις το 1997 ανακάλυψε τη φήμη του στη Νότια Αφρική αφού η κόρη του βρήκε σχετικές πληροφορίες στο Διαδίκτυο. Κάποιος είχε πει ότι ο ίδιος είχε αυτοπυροβοληθεί στη σκηνή ενώ ένας άλλος δήλωσε ότι πέθανε από υπερβολική δόση ηρωίνης.

Οι ιδρυτές ενός από αυτούς τους ιστότοπους, ένας δημοσιογράφος της ροκ ονόματι Craig Bartholomew, κατέληξαν να τηλεφωνήσουν στον Ροντρίγκεζ αφού τον έψαχναν για χρόνια. Λίγο αργότερα, ένας άλλος πιστός θαυμαστής του, ο Stephen Segerman, του τηλεφώνησε.

«Του είπα, ‘στη Νότια Αφρική, είσαι μεγαλύτερος από τον Έλβις», είπε ο Segerman στο The News το 2008.

Ακολούθησε μία μεγάλη περιοδεία στη χώρα, ενώ απέκτησε μεγαλύτερη φήμη όταν το τραγούδι «Sugar Man» διασκευάστηκε από τον Paolo Nutini και το νοτιοαφρικανικό συγκρότημα Just Jinger.

Διαβάστε επίσης:

Έλβις Πρίσλεϊ: Παλτό του πωλήθηκε έναντι 163.000 δολαρίων σε δημοπρασία

Μαρία Μπέη: Αποκάλυψε τι θα κάνει τα 50.000 ευρώ που κέρδισε στο MasterChef

Σπύρος Φωκάς σε Λιζέτα Νικολάου: «Κούκλα μου, κράτα γερά»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:21