search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:43
MENU CLOSE

Πρόγραμμα «Σπίτι μου»: Ανοίγει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις – Περισσότεροι οι δικαιούχοι (video)

09.08.2023 09:57
akinita765- new

Μετά τον Δεκαπεντάγουστο αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για νέες αιτήσεις στο πρόγραμμα «Σπίτι Μου», για την παροχή επιδοτούμενων στεγαστικών δανείων σε νέους 25 έως 39 ετών.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το νέο πρόγραμμα ενισχύεται με 375 εκατ. ευρώ, ενώ περιλαμβάνει περισσότερους δικαιούχους, μέσω της αύξησης των εισοδηματικών κριτηρίων και του αριθμού των κατοικιών βάσει παλαιότητας.

Με τη νέα ενίσχυση, ο συνολικός προϋπολογισμός πρώτης και δεύτερης φάσης του προγράμματος «Σπίτι μου» ανέρχεται πλέον σε 750 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε το πρωί της Τετάρτης (9/8) στην ΕΡΤ ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης:

  • Το κατώτατο εισοδηματικό όριο ορίστηκε στις 10.000 ευρώ, ενώ το ανώτατο για τους νέους άγαμους στις 16.000 ευρώ , στις 24.000 ευρώ για ζευγάρι, με προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί και στις 27.000 ευρώ για μονογονεϊκές οικογένειες, με αντίστοιχη προσαύξηση 3.000 ευρώ για κάθε παιδί πέραν του πρώτου.
  • Η παλαιότητα και το μέγεθος του ακινήτου. Υπενθυμίζεται πως στο Σπίτι μου 1, το ακίνητο έπρεπε να έχει οικοδομηθεί τουλάχιστον πριν από 15 έτη. Με την τροποποίηση ορίζεται πως η δεκαπενταετία υπολογίζεται από τον χρόνο έκδοσης της οικοδομικής άδειας και όχι από τον χρόνο αποπεράτωσης της κατασκευής. Όσον αφορά το μέγεθος του ακινήτου επισημαίνεται πως στο ανώτατο όριο των 150 τ.μ. δεν προσμετρώνται τετραγωνικά που αποτυπώνονται στο συμβόλαιο αγοράς ως παραρτήματα-παρακολουθήματα.

Μετά τις παραπάνω αλλαγές, το πρόγραμμα «Σπίτι μου 2» θα υποστηρίζει τη δανειοδότηση μόνο για ακίνητα που:

  • Θα χρησιμοποιηθούν ως κατοικία.
  • Έχουν μέγεθος έως 150 τ.μ. πλην οριζόμενων βοηθητικών χώρων
  • Η οικοδομική άδειά τους εκδόθηκε πριν από τουλάχιστον 15 έτη
  • Βρίσκονται εντός οικιστικής περιοχής
  • Παραμένει βέβαια η προϋπόθεση ότι οι αιτούντες δεν διαθέτουν άλλο σπίτι ή τυχόν ακίνητο που έχουν στην κατοχή τους δεν καλύπτει τις στεγαστικές τους ανάγκες.

Διαβάστε επίσης:

Στα δίχτυα της εφορίας πιάνονται όλες οι ψηφιακές πλατφόρμες τύπου Airbnb

ΠΑΣΟΚ: «Η ακρίβεια δεν κάνει διακοπές, συνεχίζει ακάθεκτη στα τρόφιμα»

Πληθωρισμός: Έκρηξη στις τιμές των τροφίμων 12,3%

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:39