search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:33
MENU CLOSE

Και το Disney+ στον «πόλεμο» κατά της κοινής χρήσης κωδικών

11.08.2023 12:32
disney_new

Μέτρα για την καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης στην πλατφόρμα Disney+ και μαζί την ενεργοποίηση της υπηρεσίας στρίμινγκ με φτηνότερη συνδρομή από την αρχική αλλά με διαφημίσεις στο περιεχόμενο ανακοίνωσε πριν από κάποιες ώρες ο διευθύνων σύμβουλος της Disney Μπομπ Ίγκερ.

Το Disney+ -ήταν θέμα χρόνου- βαδίζει στα χνάρια του Netflix το οποίο έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου (των τζαμπατζήδων) που προκαλεί οικονομική «αιμορραγία».

Για την ώρα ο αρμόδιος «μηχανισμός» της μητρικής εταιρείας έχει κινητοποιηθεί, συλλέγει δεδομένα και θα είναι σε θέση να αναπτύξει τακτικές αντιμετώπισης για την καταστολή της πρακτικής  διαμοιρασμού κωδικών για πρόσβαση στην πλατφόρμα. 

«Έχουμε ήδη την τεχνική δυνατότητα να παρακολουθούμε πολλά από αυτά τα περιστατικά», δήλωσε ο Ίγκερ. «Δεν θα προχωρήσω σε λεπτομέρειες μπορώ να πω όμως ότι ο αριθμός κωδικών σε κοινή χρήση είναι σημαντικός», τόνισε.

Η εταιρεία θα αναπτύξει τακτικές για τον περιορισμό της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης το 2024. Η Disney, ανέφερε ο Ίγκερ, θα περιμένει να δει κάποια αποτελέσματα από την εφαρμογή των μέτρων που θα λάβει και θα κάνει τις κατάλληλες κινήσεις. Πάντως τα μέτρα αποτροπής της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης εκτιμάται ότι δεν θα έχουν αναπτυχθεί πλήρως εντός του 2024. Πάντως η νεα στρατηγική  θεωρείται «υψηλής προτεραιότητας» για την εταιρεία, επισήμανε ο διευθύνων σύμβουλος της Disney.

O χολιγουντιανός γίγαντας διαθέτει τρείς υπηρεσίες στρίμινγκ υπο την ομπρέλα του. Το Disney+, που είναι η ναυαρχίδα, το Hulu και το ESPN+. Οι τρείς συνδρομητικές ιντερνετικές υπηρεσίες προσφέρονται αυτόνομα η κάθε μια αλλά είναι επίσης διαθέσιμες σε πακέτο με φθηνότερη τιμή.

Η εταιρεία σε προηγούμενη χρονική στιγμή είχε ανακοινώσει ότι  σύντομα θα προσφέρει «εμπειρία μιας εφαρμογής» στις ΗΠΑ η οποία θα ενσωματώνει το περιεχόμενο της Hulu στο Disney+, αν και οι αυτόνομες επιλογές θα παραμείνουν.

Στο μεταξύ ανακοινώθηκε ότι θα αυξηθούν οι τιμές σε όλες τις υπηρεσίες στρίμινγκ, αρχικά στις ΗΠΑ. Το πακέτο χωρίς διαφημίσεις (FAST) θα κοστίζει 13,99 δολάρια το μήνα (αύξηση 27%). Το Hulu χωρίς διαφημίσεις αυξάνεται στα 17,99 μηνιαίως (αυξηση 20%). Στα πακέτα με διαφημίσεις (AVOD) οι συνδρομές θα παραμείνουν αμετάβλητες.

Ο Ίγκερ έχει δηλώσει ότι η εταιρεία θεωρεί τις διαφημίσεις ως βασικό τρόπο για την επίτευξη κερδοφορίας.

Η απόφαση για την κατάργηση της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης ειλημμένη, εντούτοις η εταιρεία αυτή τη στιγμή  δεν γνωρίζει πώς η ενέργεια αυτή θα επηρεάσει την αύξηση των συνδρομητών, σύμφωνα με τον επικεφαλής της Disney. «Προφανώς, πιστεύουμε ότι θα υπάρξει κάποια (σ.σ. αύξηση), αλλά δεν κάνουμε εικασίες», είπε, προσθέτοντας ότι η αλλαγή θα αποτελέσει ευκαιρία για την ανάπτυξη της επιχείρησης.

Το μέτρο πέρασε ήδη και στην αποδώ πλευρά του Ατλαντικού. Η Disney+ στο πλαίσιο εξάλειψης της κοινής χρήσης κωδικών θα προσφέρει στο Ηνωμένο Βασίλειο πακέτο με διαφημίσεις. Η νέα υπηρεσία θα κοστίζει 4,99 λίρες (το μήνα). Η συνδρομή για το βασικό πακέτο (άνευ διαφημίσεων) στο ΗΒ είναι στις 7,99 λίρες και η αποκαλούμενη premium υπηρεσία προσφέρεται προς 10,99 λίρες μηνιαίως.

Το Netflix, αφού άρχισε να βλέπει την αύξηση των συνδρομητών να παραμένει στάσιμη το 2022, ανέλαβε σειρά πρωτοβουλιών και αναζήτησε μεθόδους για να ενισχύσει τα έσοδα, μεταξύ των οποίων και η πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης. Το Netflix, όπως και η Disney+ στην συνέχεια, πρόσθεσε μια φθηνότερη υπηρεσία οπτικοακουστικού περιεχομένου με διαφημίσεις.

Τον Ιούλιο, το Netflix ανέφερε ότι πρόσθεσε 5,9 εκατομμύρια πελάτες κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου του 2023, καθώς η πάταξη της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης άρχισε να εφαρμόζεται στις ΗΠΑ.

Διαβάστε επίσης:

«Το ναυάγιο»: Εντυπωσιακές σκηνές από τα γυρίσματα της σειράς του Mega

«Παγιδευμένοι»: Με ανατροπές επιστρέφει η δραματική σειρά του ΑΝΤ1

Ακλόνητο το «Παρα πέντε» στην κορυφή της τηλεθέασης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 10:33