search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 20:10
MENU CLOSE

Πυρά αρχαιολόγων κατά Μενδώνη: «Λογοκρισία πίσω από την έξωση»

13.08.2023 20:10
ARXAIOLOGOI

Για επιβολή λογοκρισίας κατηγορεί την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ο Σύλλογος Ελλλήνων Αρχαιολόγων με ανακοίνωσή του μετά την απόφαση να ανακληθεί η παραχώρηση χρήσης του ακινήτου στο Θησείο.

Ειδικότερα, στην ανακοίνωσή του ο Σύλλογος κάνει λόγο για επίθεση στην ελευθερία του λόγου: «Επίθεση στην ελευθερία λόγου και τη συνδικαλιστική ελευθερία συνιστά η Απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού για “έξωση” του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων από την ιστορική του έδρα», σημειώνει σημερινή ομόφωνη ανακοίνωση του ΔΣ του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων (ΣΕΑ), αναφερόμενο στην απόφαση με θέμα “Ανάκληση παραχώρησης χρήσης ακινήτου επί της οδού Ερμού 134 – 136, ιδιοκτησίας του Ελληνικού Δημοσίου/Υπουργείου Πολιτισμού, στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων”, που εξέδωσε η υπουργός Πολιτισμού Λ. Μενδώνη την Παρασκευή 11/8, με ισχύ από 10/10/23.

Συνεχίζοντας, η Ένωση Αρχαιολόγων επισημαίνει: «Το έωλο νομικό σκέλος της Απόφασης θα αναλυθεί σε επικείμενή μας τοποθέτηση και στις νομικές ενέργειες του ΣΕΑ που θα ακολουθήσουν. Η ουσία όμως είναι αλλού: είναι σαφές ότι τα “επιχειρήματα” που επικαλείται η Υπουργός στην απόφασή της είναι απολύτως προσχηματικά, καθώς κατ’ ουσίαν επιχειρεί να επιβάλει λογοκρισία στο συνδικαλιστικό και επιστημονικό όργανο των αρχαιολόγων της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας, υποδεικνύοντάς του ποιες δράσεις είναι “συμβατές” με την πολιτική ατζέντα της κυβέρνησης και ποιες όχι».

Μάλιστα, καλεί τα σωματεία του ΥΠΠΟ, την ΠΟΕ ΥΠΠΟ και την ΑΔΕΔΥ, που επίσης χρησιμοποιούν κτίρια παραχωρημένα από το ΥΠΠΟ, να σταθούν στο πλευρό τους, καθώς και όλα τα σωματεία και τα κόμματα της Βουλής να πάρουν θέση.

«Καλούμε όλους τους πολίτες και τους φορείς που έχουν φιλοξενηθεί στον χώρο του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων, όλους τους πολίτες και τους φορείς με τους οποίους έχουμε παλέψει μαζί, να συμπαρασταθούν στον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων ζητώντας την ανάκληση της απόφασης, με ψηφίσματα, κείμενα υπογραφών και με συμμετοχή στις εκδηλώσεις συμπαράστασης που θα ανακοινώσει ο ΣΕΑ, εν όψει και της προσφυγής στα αρμόδια δικαστήρια για την ακύρωση της απαράδεκτης απόφασης», καταλήγει ο ΣΕΑ στην ανακοίνωσή του.

Διαβάστε επίσης:

Κούγιας για υπόθεση εμπορίας βρεφών: «Οι κατηγορίες εφευρέθηκαν»

Δολοφονία Μιχάλη Κατσουρή: Στη φυλακή άλλοι 15 οπαδοί

Ένωση Δικαστών: «Ευθεία παρέμβαση» οι δηλώσεις του κροάτη προέδρου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 20:06