search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:01
MENU CLOSE

Αλεξανδρούπολη:  Μεγάλη αναζωπύρωση λόγω των ισχυρών ανέμων – Μάχη με τις φλόγες σε δύο μέτωπα (video)

21.08.2023 10:36
alexandroupoli_2108_1920-1080_new

Συνεχίζεται με αμείωτη ένταση, για τρίτη μέρα, η μεγάλη πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη, η οποία είναι εξαιρετικά δύσκολο να ελεγχθεί, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν συνεχώς στην περιοχή.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος του Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, το μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται σε δύο κύρια μέτωπα και κυρίως σε μια μεγάλη αναζωπύρωση που υπάρχει από το πρωί βορειοανατολικά της Νίψας, πάνω από την Εγνατία Οδό, η οποία είναι κλειστή.

Στο μέτωπο αυτό η φωτιά καίει δάσος κοντά σε ανεμογεννήτριες, ενώ ο αέρας της αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση δημιουργώντας εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες.

Το δεύτερο μεγάλο μέτωπο είναι το ανατολικό, που εκτείνεται προς το χωριό Μοναστηράκι, νοτίως του Δορίσκου, που έχουν εκκενωθεί από χτες.

Το μέτωπο προς τις παρυφές της Αλεξανδρούπολης από χτες είναι σε ύφεση.

Στο μέτωπο της Νίψας και στο Μοναστηράκι γίνονται από το πρωί μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ κάνουν ρίψεις κατά κύριο λόγο τα εναέρια μέσα. Συνολικά από αέρος επιχειρούν 10 αεροσκάφη και 7 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα συντονιστικό.

Από επίγειες δυνάμεις επιχειρούν σε όλη την πυρκαγιά 214 πυροσβέστες, 10 πεζοπόρα τμήματα και 59 οχήματα, με την συνδρομή ισχυρών δυνάμεων του στρατού, της Περιφέρειας και των δήμων καθώς και εθελοντές.

Σημειώνεται ότι από την πρώτη μέρα έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο με προβλήματα κυρίως αναπνευστικά, 7 πυροσβέστες και ένας εθελοντής, έχουν εκκενωθεί 13 οικισμοί, έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ χτες εγκλωβίστηκε μια ομάδα πυροσβεστών σε ποιμνιοστάσιο και ένα συνεργείο δημοσιογραφικό, αλλά απεγκλωβίστηκαν σώοι.

Διαβάστε επίσης:

Μετρό: Άνθρωπος έπεσε στις γραμμές στη στάση Πανεπιστήμιο

Φωτιά στη Βοιωτία κοντά σε οικισμό: Μήνυμα από το 112 – Εκκενώνεται η παραλία Σαράντη (video)

Από αρχές Σεπτεμβρίου διαθέσιμες οι νέες ταυτότητες – Πόσο θα κοστίζουν, τι θα περιέχει το τσιπάκι (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 16:01