search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 04:49
MENU CLOSE

Φωτιά στην Πάρνηθα: Εφιαλτική νύχτα – Μάχη για να μην φτάσει στους Θρακομακεδόνες (Video)

24.08.2023 07:23
fotia 2 new

Εφιαλτική ήταν η νύχτα στην Αττική με τη φωτιά στην Πάρνηθα να μαίνεται ανεξέλεγκτη. Η φωτιά που μαινόταν εντός της χαράδρας, έχει λάβει μεγάλες διαστάσεις και μαίνεται στη νοητή ευθεία της λεωφόρου Πάρνηθος δυτικά στο ύψος του τελεφερίκ.

Πυροσβεστικές δυνάμεις και εθελοντές καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον περιορισμό της, ενώ σηκώθηκαν και τα εναέρια μέσα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η φωτιά ήταν σε ύφεση, όμως μία νέα μεγάλη αναζωπύρωση σημειώθηκε λίγο μετά τις 4 το πρωί, πάνω από τον οικισμό της Αγίας Παρασκευής.

Παράλληλα εστάλη προειδοποητικό μήνυμα από το 112 στους κατοίκους των περιοχών: Θρακομακεδόνες, Μπόσκιζα και Πανόραμα Μενιδίου να βρίσκονται σε ετοιμότητα για να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και να ακολουθούν τις υποδείξεις των Αρχών.

Αρτοποιός: «Ανάμεσα στα σπίτια στους πρόποδες της Πάρνηθας η φωτιά»

«Η φωτιά είναι αυτή τη στιγμή ανάμεσα στα σπίτια που βρίσκονται στους πρόποδες Πάρνηθας και μέχρι τη λεωφόρο Πάρνηθος, αλλά προς το κομμάτι του βουνού» ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός.

Ο κ. Αρτοποιός ανέφερε ότι το κύριο μέτωπο των επιχειρήσεων είναι αυτήν την ώρα στις οδούς Καρκαβίτσα, Ειδομενέως και Κεραμιδίου.

«Η φωτιά έχει πλησιάσει την πρώτη ταβέρνα στη λεωφόρο Πάρνηθος» ανέφερε νωρίτερα στον ΣΚΑΪ 100,3 ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αχαρνών Θέμης Οικονόμου.

Έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων από τη συμβολή της λεωφόρου Πάρνηθος με την οδό Μπόσκιζα, καθώς και επί της οδού Φιλίας των Λαών προς Κατασκηνώσεις.

Εν τω μεταξύ, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη Λεωφόρο Φυλής, από το ύψος του κυκλικού κόμβου πριν την Παναγία Κανάλα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας πυροσβέστης στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς τη νύχτα, τραυματίστηκε στο πόδι και χρειάστηκε να παραλειφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας, παραδόθηκαν στις φλόγες σπίτια στην Αγία Παρασκευή Μενιδιου και στον Άγιο Ιωάννη Ρώσο Αχαρνών.

Διαβάστε επίσης

Νύχτα αγωνίας στον Έβρο: Συνεχείς αναζωπυρώσεις στην Αλεξανδρούπολη – Μάχη με τις φλόγες σε Ροδόπη και Καβάλα

Φωτιά στη Βοιωτία: Βίντεο ντοκουμέντο από τη μάχη με τις φλόγες στη Μονή του Οσίου Λουκά

ΕΛΑΣ: Σε διαθεσιμότητα ο αξιωματικός που συνελήφθη για δωροληψία στη Ζάκυνθο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 02:46