search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:06
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Τεράστιο φεγγαρόψαρο που κολυμπούσε στα ρηχά τρόμαξε τους κολυμβητές (Video)

25.08.2023 10:46
fish new

Ένα τεράστιο φεγγαρόψαρο που βγήκε στα ρηχά έγινε αντιληπτό και τρόμαξε όσους βρίσκονταν εκείνη την ώρα μέσα στη θάλασσα στην παραλία της Θεσσαλονίκης…

Το μεγάλο ψάρι εθεάθη σε παραλία του Σταυρού στη Θεσσαλονίκη.

Το Λιμενικό Τμήμα Σταύρου ενημέρωσε το Ινστιτούτο Αλιευτικής Πολιτικής. Η απάντηση του διευθυντή είναι ότι πρόκειται για φεγγαρόψαρο το οποίο είναι ακίνδυνο για τον άνθρωπο αλλά λόγω του μεγέθους του προκαλεί σε πολλούς τρόμο.

Το φεγγαρόψαρο είναι ένα από τα βαρύτερα γνωστά οστέινα ψάρια, με βάρος που συνήθως κυμαίνεται ανάμεσα στα 250 και στα 1.000 κιλά. Το είδος απαντάται στα τροπικά και εύκρατα νερά το κόσμου.

Θυμίζει κεφάλι ψαριού με ουρά και το σώμα του είναι επίπεδο κάθετα. Το φεγγαρόψαρο μπορεί να έχει το ίδιο ύψος με μήκος όταν τα ραχιαία και κοιλιακά πτερύγια εκτείνονται.

Τα φεγγαρόψαρα γενικά καταναλώνουν κυρίως μικρά ψάρια, προνύμφες, καλαμάρια και καρκινοειδή. Οι μέδουσες, οι οποίες κάποτε θεωρούνταν ότι αποτελούσαν το κύριο θήραμα του φεγγαρόψαρου, αποτελούν μόλις το 15% της διατροφής του.

Τα θηλυκά του είδους παράγουν περισσότερα αυγά από οποιοδήποτε άλλο σπονδυλωτό, μέχρι 300 εκατομμύρια τη φορά.

Το κρέας φεγγαρόψαρου θεωρείται λιχουδιά σε κάποια μέρη του κόσμου, όπως η Ιαπωνία, η Κορέα και η Ταϊβάν, ενώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση απαγορεύεται η εμπορία κρέατος ή παραγώγων από φεγγαρόψαρο.

Ανήκει στην τάξη των τετραοδοντόμορφων, η οποία περιλαμβάνει επίσης τους λαγοκέφαλους και τα ψάρια φούσκες, και μοιράζεται αρκετά από τα χαρακτηριστικά των άλλων μελών της τάξης.

Διαβάστε επίσης

Επιχείρηση της ΕΛΑΣ σε δύο υπό κατάληψη κτίρια στο κέντρο της Αθήνας

Έβρος: Ακόμη ένας άνθρωπος βρέθηκε απανθρακωμένος στο δάσος της Δαδιάς (Video)

Μετρό: Προσωρινά κλειστοί οι σταθμοί «Σύνταγμα» και «Πανεπιστήμιο» λόγω της επίσκεψης Μόντι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 08:03