search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:47
MENU CLOSE

Θέλουμε τη Θράκη… άγρια Δύση;

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2296
24/8/2023
26.08.2023 07:27
evros_metanastes_new

Η σύλληψη των τριών «κυνηγών κεφαλών» στη Θράκη, οι οποίοι παρανόμως απήγαγαν παράνομους μετανάστες με το αιτιολογικό ότι «έβαζαν φωτιές», έφερε στην επιφάνεια ξανά μια βαθύτερη πραγματικότητα, η οποία συνήθως αναδεικνύεται πλημμελώς και αποσπασματικά από σκόρπιες ειδήσεις: η Θράκη έχει γίνει ένα ανοιχτό πεδίο ατέλειωτης παραβατικότητας.

Η παράνομη διακίνηση ανθρώπων έχει γίνει μάστιγα. Και μόνο το απίστευτο καθημερινό φαινόμενο των διακινητών που οδηγούν ανάποδα στο οδικό δίκτυο για να γίνει αδύνατη η καταδίωξή τους –
βάζοντας σε θανάσιμο κίνδυνο κατοίκους και διερχόμενους – είναι ενδεικτικό της κατάστασης. Πολύ πρόσφατα κάτοικοι βγήκαν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν απαιτώντας από τις αρχές να κάνουν τη δουλειά τους.

Την ίδια ώρα η Θράκη αδυνατίζει οικονομικά και δημογραφικά εδώ και δεκαετίες – ενδεικτική είναι και η εγκατάλειψη των Πομακοχωρίων – ενώ οι καταστροφικές πυρκαγιές αυτών των ημερών θα την αποδυναμώσουν ακόμη περισσότερο.

Το αίσθημα της αδιαφορίας και της εγκατάλειψης από την Πολιτεία είναι διάχυτο και το ανεξέλεγκτο μεταναστευτικό απειλεί, και σε αυτή την περίπτωση, να αποτελέσει θρυαλλίδα για την εμφάνιση φαινομένων πολύ δυσάρεστων – ανθρωπιστικά και πολιτικά.

Αν δεν έχουμε σύντομα μεγάλες και γενναίες παρεμβάσεις στη Θράκη, τα φαινόμενα «άγριας Δύσης» θα γίνουν καθημερινότητα.

Διαβάστε επίσης:

Τα χιλιάδες likes βάζουν ιδέες στον Κασσελάκη για την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ  

Μαρινάκης για φωτιές: «163 συλλήψεις για εμπρησμούς στη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου» (video)

Αχτσιόγλου για Γρυσπολάκη: Να απομακρυνθεί άμεσα και παραδειγματικά από την προεδρία του Αρχαιολογικού Μουσείου Ηρακλείου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 10:47