search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 21:58
MENU CLOSE

Διακοπές σε δεντρόσπιτο – Tο εναλλακτικό κατάλυμα που έχει ενθουσιάσει (Photo/Video)

28.08.2023 12:08
dentrospito new

Διακοπές ευάερες, πολυτελείς, κυριολεκτικά μέσα στη φύση. Αυτό υπόσχεται το Ravendere Retreats’ Treehouse και το προσφέρει στους επισκέπτες με απόλυτη εντιμότητα και το ανάλογο αντίτιμο.

Οι διακοπές αυτές είναι εναλλακτικές- το κατάλυμα είναι ένα δεντρόσπιτο. Αλλά συγχρόνως και πολυτελείς. Γι αυτό μένει αξέχαστο ένα Σαββατοκύριακο, καλοκαιρινό, στο δάσος της κοιλάδας Φούτσια, στο Βόρειο Ντίβον. Το δεντρόσπιτο βρίσκεται κοντά στο παραθαλάσσιο χωριό Λι, στην περιοχή Γουλακόμπι.

Διαθέτει και ξυλόσομπα

Η θάλασσα στο χωριό Λι είναι θαυμάσια, αλλά εκείνοι που επιλέγουν ως κατάλυμα το δεντρόσπιτο της εταιρίας  Ravendere Retreats’ Treehouse, μάλλον εύχονται να επικρατήσει ο τυπικός αγγλικός καιρός, με τις καλοκαιρινές μπόρες για  να ακούσουν την βροχή να πέφτει μέσα από την φυλλωσιά του δέντρου όπου βρίσκεται το κατάλυμα.

Το δεντρόσπιτο διαθέτει μια παραδοσιακή ξυλόσομπα που ζεσταίνει ειδυλλιακά τον χώρο, καθώς ακούς την βροχή και χαλαρώνεις. Η ατμόσφαιρα είναι ιδανική για διαλογισμό.

Αλλά ακόμα κι αν δεν βρέξει, η σάουνα στον εξωτερικό χώρο σε βοηθάει να διώξεις το άγχος που κουβαλάς από την καθημερινότητα, μέσα σε ένα σύννεφο ατμού. Προφανώς υπάρχει και η λύση του μπάνιου στο εσωτερικό του δεντρόσπιτου, που βρίσκεται πίσω από το … βασιλικό κρεβάτι.

Μπάρμπεκιου και φούρνος για πίτσα

Κι επειδή μετά την χαλάρωση μπορεί να ανοίξει η όρεξη, οι επισκέπτες έχουν στη διάθεσή τους μπάρμπεκιου και φούρνο για πίτσα, που βρίσκονται στο ντεκ του δεντρόσπιτου, και μπορούν να φτιάξουν το αγαπημένο τους φαγητό απολαμβάνοντας και την θέα από ψηλά.

Η εμπειρία της διαμονής κυριολεκτικά μέσα στην φύση είναι καταπληκτική, όπως λένε όσοι έζησαν στο δεντρόσπιτο.

Στη γειτονική παραλία του Γουλακόμπι, μπορεί κάποιος να απολαύσει τα χιλιόμετρα της χρυσής αμμουδιάς και τα καθαρά νερά, πριν γευματίσει σε κάποιο από τα καφέ και τα παραδοσιακά παραθαλάσσια εστιατόρια, περιμένοντας τον ήλιο να δύσει.

Βασική ατραξιόν τα δελφίνια και τις φώκιες

Στο λιμάνι του χωριού Λι υπάρχουν πλοιάρια που οργανώνουν θαλάσσιες εκδρομές, με βασική ατραξιόν τα δελφίνια και τις φώκιες που ζουν στην περιοχή.

Για όσους δεν θέλουν τις ατραξιόν που προσφέρει η θάλασσα, υπάρχει ένα πολύ γραφικό εκκλησάκι στο λιμάνι, του Αγίου Νικολάου, που είναι χτισμένο τον 14ο αιώνα.

Το βράδυ πάντως ενδείκνυται να περάσεις κάτω από τον έναστρο ουρανό, ακούγοντας τις κουκουβάγιες στο δάσος, ίσως κάνοντας σάουνα…

Κι όλα αυτά βεβαίως δεν προσφέρονται φτηνά: η διανυκτέρευση ανά άτομο κοστίζει 230 ευρώ και το ελάχιστο που μπορεί να μείνει κάποιος είναι δύο νύχτες. Δηλαδή για να περάσει ένα ζευγάρι ένα ειδυλλιακό Παρασκευο-Σαββατοκύριακο, πρέπει να πληρώσει περίπου 1000 ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Η Ρωσία απέκρουσε επιθέσεις από ουκρανικά drones

Λιβύη: Σε διαθεσιμότητα η υπουργός Εξωτερικών μετά τη συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό της

Αφιέρωμα: 100 χρόνια από τη Συνθήκη της Λωζάνης – Τα γενικά συμπεράσματα της

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42