search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 05:45
MENU CLOSE

Κασσελάκης: «Με λένε Στέφανο, είμαι αυτοδημιούργητος και gay» – Η αμερικανική συνταγή, με το «Greek Dream»

29.08.2023 11:31
5956151

Το βίντεο με το οποίο ο 35χρονος επιχειρηματίας, με καταγωγή από τα Χανιά, τις σπουδές και την επαγγελματική διαδρομή στις Ηνωμένες Πολιτείες, Στέφανος Κασσελάκης θέτει υποψηφιότητα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, είναι μάλλον εντυπωσιακό. Και πάντως αποπνέει ένα διαφορετικό αέρα από τα συνηθισμένα, δείχνει να έχει τον αμερικανικό τρόπο της ευθείας έκφρασης των πολιτικών και προσωπικών μηνυμάτων. Χωρίς περιστροφές, χωρίς ξύλινη γλώσσα.

Ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης εκπέμπει αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα, δεν διστάζει να αποκαλύψει την προσωπική του ζωή και να «εκτεθεί» στους πολίτες, (για την gay σχέση) ενώ επιχειρεί να απαντήσει σε κάθε πιθανή ή απίθανη σκιά, την οποία μπορεί κάποιοι να  ρίξουν στην υποψηφιότητά του – για τα επαγγελματικά, την έλλειψη κομματικής εμπειρίας.

Με μία έντονη αίσθηση από… Δημοκρατικό Κόμμα των Ηνωμένων Πολιτειών, ο Κασσελάκης επιστρατεύει έντεχνα και μετατρέπει σε κεντρικό σύνθημα της εκστρατείας του,  τα κοινωνικά κινήματα, με προσαρμογή του «I have the dream» του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ, στα δικά μας, καθώς μιλά για «Ελληνικό Όνειρο». Η λέξη «ελευθερία», την οποία χρησιμοποιεί στις αρχές του video, επίσης θυμίζει… Αμερική.

Τουναντίον αποφεύγει να χρησιμοποιήσει παγιωμένες εκφράσεις της ευρωπαϊκής Αριστεράς, όπως «κοινωνική δικαιοσύνη», «ισότητα» κ.α. Δηλώνει όμως «ριζοσπάστης» – προφανώς για να συνδέσει την κάθοδό του με τον χαρακτήρα του ΣΥΡΙΖΑ – επικαλούμενος τον τρόπο που ζει και τις ιδέες του.

Αλλά εκεί που ο Κασσελάκης ρίχνει το βάρος του είναι ότι προκαλεί ευθέως με ένα επιλεγμένα ανεπιτήδευτο τρόπο τον Μητσοτάκη, τους «αρίστους», ακόμα και τον Αμερικανό επικοινωνιολόγο του πρωθυπουργού, ονομαστικα!  Φτιάχνοντας μία εικόνα από το μέλλον, ώστε να εμπεδωθεί το ηγετικό του προφίλ:

Την εικόνα του ίδιου απέναντι στον Μητσοτάκη να συγκρούονται για το τιμόνι της χώρας.

Ούτε φιοριτούρες περί παρατάξεων, ούτε έμμεσες αναφορές και συγκρατημένες προκλήσεις.

Αυτό κι αν είναι  αμερικανική συνταγή πολιτικής αντιπαράθεσης.

Επιχειρεί να καταρρίψει δε όλα τα βασικά επιχειρήματα, με τα οποία η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκρούστηκαν ιδεολογικά, πολιτικά, ακόμα και πολιτισμικά με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα – από τα πτυχία και τις… ξένες γλώσσες, μέχρι το τεχνοκρατικό προφίλ και την κοινωνική ευαισθησία.

Για να στείλει το μήνυμα τελικά σε μία τραυματισμένη από τις εκλογές παράταξη, ότι μπορεί να νικήσει τον Μητσοτάκη!

Ένα εξίσου σημαντικό που κάνει με το προσεγμένο βίντεο ο Κασσελάκης είναι ότι επικαλείται και αποθεώνει τον Αλέξη Τσίπρα. Με ένα οικείο, λιτό πλην δυνατό τρόπο (« δεν μπόρεσαν να εξαγοράσουν τον Αλέξη»), ώστε να στείλει το κωδικοποιημένο μήνυμα στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η υποψηφιότητά του είναι «κοντά» και με κάποιο τρόπο ίσως και μία «συνέχεια» του Ιστορικού ηγέτη της παράταξης.

Τίποτα απ’ όλα αυτά δεν σημαίνει ότι καθιστά τον Στέφανο Κασσελάκη φαβορί ή ακόμα και πολύ δυνατό διεκδικητή της ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως είναι σαφές ότι πρόκειται για μία περίπτωση ανερχόμενου πολιτικού, που βάζει τη δική του πινελιά (και προκαλεί το ενδιαφέρον του κόσμου της παράταξης, αλλά και της κοινής γνώμης) σε βαθμό που δεν το φανταζόταν κανείς.

Το αν θα αποδειχθεί το διάστημα μέχρι τις εκλογές «οι 10 μέρες που συγκλόνισαν τον κόσμο» μας – άλλο αμερικανικό «έργο» αυτό – θα φανεί πολύ σύντομα.

Διαβάστε επίσης

Κόντρα Καλογεροπούλου – Γεωργιάδη: «Εγώ σας μιλάω, δεν σας μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ» – «Συγγνώμη σας μπέρδεψα» (Vid)

ΠΑΣΟΚ: Με χαιρετισμούς των υποψηφίων στις αυτοδιοικητικές οι εορτασμοί για την 3η του Σεπτέμβρη

Η Βάσια Παναγοπούλου αποσύρει την υποψηφιότητά της με τον Νίκο Χαρδαλιά στην Περιφέρεια Αττικής

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48