search
ΣΑΒΒΑΤΟ 08.06.2024 04:15
MENU CLOSE

Άλλη μια εφιαλτική νύχτα στον Έβρο: Μήνυμα του 112 σε Δαδιά και Σουφλί να βρίσκονται σε ετοιμότητα – Μέτωπο χιλιομέτρων (Video)

30.08.2023 23:05
evros fotia 88- new
Photo: evros-news.gr

Ανεξέλεγκτη μαίνεται για 12η νύχτα η φωτιά στον Έβρο, καθώς η τεράστια πυρκαγιά που κατακαίει το δάσος της Δαδιάς, εξακολουθεί να εξαπλώνεται προς το χωριό Γιαννούλη, όπου οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια.

Προειδοποιητικό μήνυμα του 112 εστάλη στους κατοίκους της Δαδιάς και του Σουφλίου ώστε να παραμείνουν σε ετοιμότητα λόγω της δασικής πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη. Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: « Σε εξέλιξη δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Παραμείνετε σε ετοιμότητα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των αρχών».

Μόλις έπεσε το σκοτάδι και σταμάτησαν οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα, οι άνεμοι ενισχύθηκαν με αποτέλεσμα η φωτιά να περάσει από κάποια κομβικά σημεία και να φτάσει στο Πεδίο Βολής τη Γιαννούλης με κατεύθυνση προς τα σπίτια του χωριού. Υπενθυμίζεται ότι οι κάτοικοι έχουν απομακρυνθεί προς Σουφλί. Οι άνεμοι αλλάζουν συνεχώς κατεύθυνση, κάτι που κάνει το έργο των επίγειων δυνάμεων εξαιρετικά δύσκολο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι πύρινες φλόγες φαίνονταν από την πόλη του Σουφλίου, ήδη πριν να σκοτεινιάσει, όπως μεταδίδει το evros-news.gr. Όσον αφορά στο Σιδηρώ, όπου επίσης στάλθηκε μήνυμα για εκκένωση, ορισμένοι νεαροί κάτοικοι παραμένουν εκεί και παρακολουθούν την πορεία της φωτιάς, δημιουργώντας παράλληλα αντιπυρικές ζώνες.

Το έργο τους είναι πολύ δύσκολο παρά την ενίσχυση των πυροσβεστικών δυνάμεων και από Ισπανούς πυροσβέστες , καθώς η φωτιά έχει πολύ μεγάλη δυναμική που δεν μπορεί κανένα εναέριο μέσο, ούτε οι επίγειες δυνάμεις να την ανακόψουν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 08.06.2024 03:06