search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 08:45
MENU CLOSE

Νίκος Παπανδρέου και Ραχούλ Γκάντι Δύο Πολίτες του Κόσμου

08.09.2023 14:06
IMG_4680

Ο αρχηγός του κόμματος του Κογκρέσου της Ινδίας και εγγονός της Ιντιρα Γκάντι, Ραχούλ Γκάντι πραγματοποίησε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου κεκλεισμένων των θυρών συναντήσεις με ορισμένα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (ΕΚ) στις Βρυξέλλες την Πέμπτη, σηματοδοτώντας την έναρξη της ευρωπαϊκής περιοδείας του σε τρία έθνη. Μεταξύ αυτών ήταν και ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου. Η συνάντηση είχε μνήμες από Αντρέα Παπανδρέου και Ίντιρα Γκάντι.

Σύμφωνα με πηγές, η κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Μανιπούρ ήταν μεταξύ των θεμάτων που τέθηκαν κατά τις συναντήσεις του στη βελγική πρωτεύουσα. Αυτό έρχεται στο πλαίσιο ενός ψηφίσματος με τίτλο «Ινδία, η κατάσταση στη Μανιπούρ» που είχε εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τον Ιούλιο.

Οι συζητήσεις στις Βρυξέλλες χαρακτηρίστηκαν ως επιτυχείς από πηγές του κόμματος της αντιπολίτευσης.

Αργότερα την Πέμπτη, ο Γκάντι παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωσαν οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών που επικεντρώθηκαν σε ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ). Η ημέρα ολοκληρώθηκε με μια αλληλεπίδραση κατά τη διάρκεια του δείπνου με την ινδική διασπορά με έδρα το Βέλγιο.

Ο επικεφαλής του Κογκρέσου αναμένεται να αναχωρήσει για το Παρίσι μετά από συνάντηση με επιχειρηματίες και αλληλεπίδραση με τα μέσα ενημέρωσης στις Βρυξέλλες την Παρασκευή. Έχει επίσης προγραμματιστεί να μιλήσει στα μέσα ενημέρωσης στη γαλλική πρωτεύουσα αργότερα την Παρασκευή.

Το Σάββατο, αναμένεται να έχει συνάντηση με Γάλλους βουλευτές και να αλληλεπιδράσει με φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Sciences Po πριν αναχωρήσει για την Ολλανδία την Κυριακή. Εκεί θα επισκεφθεί το 400 ετών Πανεπιστήμιο του Λέιντεν και θα αλληλεπιδράσει με φοιτητές.

Στις 11 Σεπτεμβρίου, ο αρχηγός του Κογκρέσου θα μεταβεί στη Νορβηγία όπου θα συναντήσει τους βουλευτές στην πρωτεύουσα, Όσλο. Θα συναντούσε επίσης Ινδούς μη κατοίκους και θα παρακολουθούσε μια συνάντηση στο Πανεπιστήμιο του Όσλο.

Το Ινδικό Υπερπόντιο Κογκρέσο οργανώνει τις εκδηλώσεις για τον Γκάντι, δήλωσε ανώτερος ηγέτης του κόμματος. Έχει προγραμματιστεί να επιστρέψει στις 12 Σεπτεμβρίου, μια μέρα μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής της G20.

Η σύνοδος των ηγετών της G20 θα πραγματοποιηθεί στις 9 και 10 Σεπτεμβρίου στο Δελχί.

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης: Επίσκεψη στις πληγείσες περιοχές Βόλου και Λαμίας

Στη Λάρισα ο Μητσοτάκης – Αυτοψία στις πληγείσες περιοχές

Η αγωνία, τα ερωτήματα και η επόμενη μέρα στην κυβέρνηση και την χώρα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 08:42