search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 05:34
MENU CLOSE

Ανδρουλάκης: «Μητσοτάκης και Αγοραστός να απολογηθούν»

10.09.2023 17:40
ANDROULAKIS

Δριμεία επίθεση κατά του πρωθυπουργού και του περιφερειάρχη Θεσσαλίας εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης κατά την επίσκεψή του σήμερα στο Βόλο.

«Πρέπει να απολογηθεί η κυβέρνηση. Δεν είναι αυτής της ώρας, θα γίνει όμως. Να απολογηθούν ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Αγοραστός, γιατί συγκεκριμένα έργα υδραυλικής θωράκισης, φράγματα και άλλες παρεμβάσεις δεν έχουν υλοποιηθεί. Αλλά και γιατί αυτά που υλοποιήθηκαν μετά τον “Ιανό”, δεν άντεξαν», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Επιτροπή Ερευνών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο όπου βρέθηκε το μεσημέρι της Κυριακής, συνεχίζοντας το οδοιπορικό του στις πληγείσες περιοχές.

Απαξιώνοντας πλήρως την κυβερνητική πολιτική, κάλεσε τους πολίτες να σταθούν στο πλάι των πληγέντων. «Θέλω να καλέσω κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνα να σταθούν στο πλευρό των πολιτών της Θεσσαλίας. Να αναζωπυρώσουμε ένα κίνημα εθελοντισμού, να μαζευτούν τρόφιμα και φάρμακα για να στηρίξουμε τους πολίτες. Πρέπει να σταθούμε στο πλευρό τους. Αυτό που δεν μπορεί να κάνει το επίσημο κράτος, να το πράξει η κοινωνία των πολιτών. Και, από αύριο, καλώ τα μέλη, τους φίλους και όλα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ να συμβάλλουν σε αυτό το εθελοντικό κίνημα. Η καταστροφή είναι πάρα πολύ μεγάλη σε παραγωγικές και κτηνοτροφικές μονάδες. Βλέπουμε τι έχει συμβεί στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. Η Θεσσαλία είναι η παραγωγική καρδιά της Ελλάδας. Πρέπει άμεσα να πάρουμε πρωτοβουλίες. Και η περιφέρεια και το κράτος», είπε.

Συνεχίζοντας κατηγόρησε ακόμα την κυβέρνηση ότι αγνόησε τις προειδοποιήσεις των επιστημόνων για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα. «Δυστυχώς, οι επιστήμονες τα έλεγαν για την κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα. Υπήρχε το καμπανάκι του “Ιανού” αλλά οι παρεμβάσεις απέτυχαν», υπογράμμισε.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε επισκεφθεί την Καρδίτσα και αναφέρθηκε σε όλα τα αντιπλημμυρικά έργα που δεν έγιναν ποτέ. «Οι ευθύνες της κυβέρνησης και της περιφέρειας είναι πολύ μεγάλες. Δεν κατάφεραν να θωρακίσουν τη Θεσσαλία από αυτά τα ακραία φαινόμενα. Πρέπει να ελεγχθεί η ποιότητα των αντιπλημμυρικών έργων, που έχουν πραγματοποιηθεί. Αλλά, επίσης, πρέπει να απολογηθούν και για τα έργα που δεν έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια», σημείωσε.

Τέλος, επεσήμανε πως πρέπει άμεσα να γίνει καταγραφή ζημιών και να αποζημιωθούν από εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους κτηνοτρόφοι και αγρότες καθώς, «υπάρχει τεράστιος κίνδυνος να μετατραπεί η Θεσσαλία σε μια “υγειονομική βόμβα”. Γι’ αυτό πρέπει άμεσα ο ΕΛΓΑ να καταγράψει τα νεκρά ζώα για να απομακρυνθούν στη συνέχεια».

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Στα «μαχαίρια» παλιοί και νέοι – Ο Δραγασάκης και οι στίχοι του Γκάτσου

Μαρινάκης: «Καμία συζήτηση για αναβολή εκλογών – Δεν είναι η ώρα να μιλάμε πολιτικά»

Σπυρόπουλος κατά κυβέρνησης και Αγοραστού: «Από τα 22 αντιπλημμυρικά έργα που είχαν εξαγγελθεί, δεν ολοκληρώθηκε κανένα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02