search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:42
MENU CLOSE

Η επιστροφή Στυλιανίδη ως… «μπάι-πας» για τα ζόρια Καιρίδη – τι γλίτωσε ο Τσίπρας φεύγοντας…

12.09.2023 06:00
STELIANIDES_CHRISTOS
Eurokinissi

Χαίρετε.

-Στα απόνερα της μεγάλης τραγωδίας στην Θεσσαλία – τι απόνερα δηλαδή χειμάρρους βλέπουμε ακόμα– συνεχίζονται οι ενδοκυβερνητικές αναταράξεις.

Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης τέλος με δήλωσή του! Πρέπει να σας πω ότι την παραίτησή του πρώην πλέον υπουργού Ναυτιλίας, την είχε στο συρτάρι του ο Μητσοτάκης από την Παρασκευή.

-Και ξαφνικά, στη θέση του Χρήστος Στυλιανίδης και όλοι στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ έμειναν παγωτό. Μην πω, κάγκελο. Ο Στυλιανίδης είχε κουραστεί στην Πολιτική Προστασία, τον έβγαλε ο Μητσοτάκης τον Ιούλιο και αφού ξεκουράστηκε …ξαναγύρισε.!

⁃ Μία εξήγηση έχω.

Μπορεί να χειριστεί -λόγω σχέσεων και με την Ευρώπη -την δυσκολία που ήδη έχουμε στις ροές των μεταναστών που ολοένα και πληθαίνουν και ζορίζουν ήδη τον υπουργό Μεταναστευτικής πολιτικής, Καιρίδη.

Λογικά, άλλες αλλαγές μέχρι να γυρίσει πρωθυπουργός από τη Νέα Υόρκη δεν πρέπει να έχουμε. Αλλά όρκο δεν παίρνω με αυτά που βλέπουμε. Ήδη σενάρια κυκλοφορούν πολλά και δύσκολα θα «μαζευτούν»…

⁃ Αν υπάρξουν αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο στην Πολιτική Προστασία κρατήστε δυο ενδεχόμενα:

Να υπαχθεί στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας με ένα επιχειρησιακό Γενικό Γραμματέα.

Να έχουμε το γνωστό ροτέισον με μετάθεση νυν υπουργού. Μπορεί να είναι κι αυτό μια ασφαλιστική δικλείδα, έτσι όπως έχουν τα πράγματα.

Πάντως αυτό που λένε περί δυσφορίας γαλάζιων βουλευτών που δεν αξιοποιούνται το ακούω, αλλά δεν το αξιολογώ ως κρίσιμο μέγεθος. Γκρίνια υπήρχε και την πρώτη τετραετία, αλλά όλο και κάποιος τρόπος βρισκόταν πάντα να αποσυμπιέζονται τα πράγματα.

«Μορμόνοι»

Προσπαθώ να καταλάβω τι γίνεται εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά φευ!

Την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται και η κυβέρνηση έχει τα προβλήματά της, στην Κουμουνδούρου τσακώνονται, λέει, για ένα τουίτ (μία άποψη) που έγραψε κάποιος μη μέλος του κόμματος και μάζεψαν υπογραφές για να τον… καταδικάσουν. 99 μαζεύτηκαν γι’ αυτή τη δουλειά, σαν να μην είχαν άλλες έγνοιες, παρά μόνο να υπερασπιστούν τον Δραγασάκη, στον οποίο στόχευε το τουίτ. Λες κι ο Δραγασάκης που είναι έμπειρος και καταξιωμένος πολιτικός – ενδεικτικά, εκλέχτηκε βουλευτής πριν 34 χρόνια, όταν ο Κασσελάκης ήταν μόλις ενός έτους – έχει ανάγκη από υπερασπιστές!  

Θα ήταν εντελώς αδιάφορο όλο αυτό, αν δεν ήταν ενδεικτικό της περιχαράκωσης και της… μορμόνικης λογικής που διακατέχει την κομματική γραφειοκρατία.

Και σκέφτομαι από τι γλίτωσε ο Αλέξης Τσίπρας φεύγοντας – σωστή απόφαση. Αλλά και τι πέρασε τόσα χρόνια υπομένοντας (λάθος απόφαση) στωϊκά και τελικά άβουλα όλες αυτές τις αταβιστικές συμπεριφορές.

Περί αναβολών

Με αφορμή μία δήλωση του πανικόβλητου Αγοραστού, που είναι Περιφερειάρχης, λέει, Θεσσαλίας, ότι πρέπει να αναβληθούν οι αυτοδιοικητικές εκλογές στην περιοχή του, διαπίστωσα ότι ξεκίνησε μία σχετική κουβέντα στο παρασκήνιο και γύρω γύρω. Κάποιοι νυν δημοτικοί και περιφερειακοί άρχοντες το έδεσαν κόμπο ότι μπορεί να παραταθεί η θητεία τους και να πάνε οι εκλογές ακόμα και μαζί τις ευρωεκλογές.

Το ρώτησα. Συνταγματικά είναι εφικτό, αν και για πολλούς οριακό. Νόμος ορίζει τις εκλογές, νόμος και προσδιορίζει και θέματα όπως ο χρόνος των εκλογών – σε ένα πλαίσιο πάντα.

Αλλά η κυβέρνηση δεν έχει καμία πρόθεση να εξετάσει οποιαδήποτε αλλαγή. Αυτή είναι η κατηγορηματική θέση της.

Ακόμα κι αν ήθελε, αντιλαμβάνεται ότι μία αλλαγή θα ήταν αυτοκτονική κίνηση πολιτικά. Αν θέλει να αυτοκτονήσει μπορεί να διαλέξει πολλούς άλλους λόγους. Όμως η πολιτική διάσωση του Αγοραστού δεν θα ήταν ποτέ ένας από αυτούς…

Διαβάστε επίσης:

Αυτούς τους υπουργούς «λοκάρει» ο Μητσοτάκης – ο ανορθόδοξος πόλεμος Κασσελάκη και ρελάνς ΠΑΣΟΚ για τα εργασιακά

ΣΥΡΙΖΑ: Στη Θεσσαλία αύριο κλιμάκια του κόμματος με επικεφαλής Σβίγκου, Βασιλειάδη και Φάμελλο  

Καταστροφή στη Θεσσαλία: Θα… δούμε εάν κάτι δεν πήγε καλά, λέει ο Φλωρίδης για την κυβερνητική διαχείριση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 22:37