search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:01
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη: Έφτασε το πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο (Photos)

12.09.2023 10:06
oasth new

To πρώτο ηλεκτροκίνητο λεωφορείο έφτασε στη Θεσσαλονίκη. Το όχημα – της Yutong – είναι παρκαρισμένο αυτές τις ημέρες στον προαύλιο χώρο της ΔΕΘ.

Είναι βαμμένο με τα χρώματα του ΟΑΣΘ, (άσπρο, μπλέ, κίτρινο και κόκκινο) και παραμένει ανοιχτό προκειμένου να το… εξετάσουν μέσα και έξω όσοι πέρασαν από το σχετικό σημείο.

Οπως αναφέρουν οι ypodomes.com από τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία που θα προμηθευτεί η χώρα μας τα 140 θα χρησιμοποιηθούν στην Αθήνα και τα 110 στην Θεσσαλονίκη.

Τα ηλεκτρικά λεωφορεία της Yutong έχουν αυτονομία 250 χιλιόμετρα και θα μπορούν να κινούνται στους δρόμους των δύο μεγάλων πόλεων για αρκετά δρομολόγια καθημερινά. Έχουν το κλασικό μήκος των 12 μέτρων και τρεις πόρτες εισόδου-εξόδου.

Το εσωτερικό των λεωφορείων δεν παρουσιάζουν κάποια διαφορά σε σχέση με άλλα λεωφορεία και η εμφάνιση τους είναι ιδιαίτερα κοινή.

Στον ίδιο χώρο η Yutong είχε φέρει και έναν φορτιστή ο οποίος θα φορτίζει κατά τη διάρκεια που θα βρίσκονται στα αμαξοστάσια τα συγκεκριμένα λεωφορεία.

Σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών εΚτός απο αυτό το πρώτο που ήδη έφτασε στην πόλη – τα υπολοιπα θα ενταχθούν στους στόλους του ΟΑΣΑ και του ΟΑΣΘ από τον Ιανουάριο και μετά.

Πηγή φωτογραφιών: Ypodomes.com

Διαβάστε επίσης

Γυναικοκτονία στη Θεσσαλονίκη: Αστυνομικός σκότωσε την εν διαστάσει σύζυγό του και αυτοκτόνησε (photos/video)

Καιρός σήμερα: Άνοδος της θερμοκρασίας και ισχυροί βοριάδες

Kακοκαιρία Daniel: Τι αναμένεται να ακριβύνει μετά τις καταστροφές (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 07:01