search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:51
MENU CLOSE

Σχολεία: Με κενά σε εκπαιδευτικούς άρχισε η νέα χρονιά – Στις καφετέριες περνούν την ώρα τους οι μαθητές

13.09.2023 13:36
Mathites NEW

Ανέτοιμο αποδεικνύεται το υπουργείο Παιδείας για τη φετινή σχολική χρονιά.

Μπορεί ο νέος υπουργός να ήρθε με περγαμηνές από το προηγούμενο υπουργείο του ωστόσο η καθημερινή πραγματικότητα στα σχολεία μάλλον δεν προμηνύουν εξίσου καλή πορεία.

Οι ελλείψεις και τα κενά στο εκπαιδευτικό προσωπικό των σχολείων είναι μεγάλες και πονοκεφαλιάζουν τους γονείς.

Είναι ενδεικτικό ότι μητέρα μαθητή Γυμνασίου από το Μαντούδι της Εύβοιας μίλησε στο topontiki.gr και ανέφερε ότι το πρόβλημα είναι πολύ πιεστικό. Αν και διανύουμε ήδη την τρίτη ημέρα της νέας σχολικής χρονιάς το παιδί της κάνει μόλις δύο ώρες μάθημα την ημέρα και – όπως και οι υπόλοιποι μαθητές – περνάει τις υπόλοιπες ώρες στις καφετέριες.

«Δεν υπάρχει μαθηματικός και το μάθημα διδάσκει πλέον ο καθηγητής της Πληροφορικής. Δεν υπάρχει φιλόλογος – και… αγνοούνται ακόμα τα μαθήματα της Γλώσσας. Δεν υπάρχει καθηγητής για τη δέυτερη ξένη γλώσσα – Γερμανικά ή Γαλλικά» αναφέρει ενδεικτικά.

Το πρόβλημα γίνεται ακόμα μεγαλύτερο αφού όπως μας λέει η ίδια μητέρα στην πόλη τους δεν λειτουργεί κανένα ωδείο, εργαστήριο ζωγραφικής, μουσικής κλπ.

Σε όλη την Ελλάδα το πρόβλημα

Το πρόβλημα με τις ελλείψεις δεν εντοπίζεται μόνο στην περιφέρεια. Και σε περιοχές της Αττικής – και όχι μονο – υπάρχουν σχολεία που τα μαθήματυα λήγουν στις 11 το πρωί.

Είναι ενδεικτικό ότι μαζική κινητοποίηση, μαζί με τα εκπαιδευτικά σωματεία, διοργάνωσαν για σήμερα στις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, οι γονείς από τα Χανιά για τις ελλείψεις στα σχολεία.

Οπως αναφέρουν,  τα κενά των εκπαιδευτικών και στις δύο βαθμίδες στο νομό Χανίων ξεπερνούν τα 420, εκ των οποίων τα 270 αφορούν την παράλληλη στήριξη, ενώ για για πάνω από 150 σχολικές μονάδες, απασχολούνται όλες και όλες 200 καθαρίστριες.

Σε μια μαζική κινητοποίηση προχωρούν οι ΕΛΜΕ της Θεσσαλονίκης, πραγματοποιώντας συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία με τα κενά και οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί στην περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας

Αντιστοιχη είναι η εικόνα και στον Πειραιά.

Παραδέχεται το πρόβλημα η υφυπουργός

Υπομονή μέχρι τις… 4 Οκτωβρίου συνιστά η υφυπουργός Παιδείας Δόμνα Μιχαηλίδου προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα.

Μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Action 24 σημε;ivse πως «τα κενά θα έχουν κλείσει μέχρι τις 4 Οκτωβρίου».

Σύμφωνα με την υφυπουργό Παιδείας τα κενά δημιουργούνται γιατί ενώ το υπουργείο στέλνει εκπαιδευτικούς είτε πολλοί από αυτούς δεν πάνε, είτε γιατί είναι γυναίκες και… εγκυμονούν!

Διαβάστε επίσης

Φωτιά στην Αιτωλοακαρνανία – Καίει σε δασική περιοχή στο Μοναστηράκι

Κακοκαιρία Daniel: 9 μέρες χωρίς πόσιμο νερό ο Βόλος – Λευκή σκόνη πάνω από την πόλη

Παραιτήθηκε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης – Στη θέση του ο Χρήστος Χατζηχριστοδούλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 21:50