search
ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 13:48
MENU CLOSE

Blue Horizon: Το μαύρο κουτί «καίει» τον πλοίαρχο – Άγνωστη παραμένει η ταυτότητα του συνομιλητή του

14.09.2023 08:47
peiraias-antonis

Όσο προχωρούν οι έρευνες σχετικά με τον τραγικό θάνατο του Αντώνη Καργιώτη οι έρευνες εστιάζουν όλο και περισσότερο στον πλοίαρχο και ο τρόπος που χειρίστηκε την υπόθεση. Ο ύπαρχος και ο πλοίαρχος, 2 από τα 4 συνολικά μέλη του πληρώματος, έχουν προφυλακιστεί ενώ εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη.

Τώρα οι έρευνες εστιάζουν και στην πλοιοκτήτρια εταιρεία αφού από τους καταγεγραμμένους διαλόγους μέσω του «μαύρου κουτιού» της γέφυρας ακούγεται ο πλοίαρχος να συνομιλεί τηλεφωνικά σε κάποιο πρόσωπο. Μέχρι στιγμής δε γνωρίζουμε ποιο είναι αυτό το πρόσωπο που πιθανά να είναι ανώτερος του πλοιάρχου ο οποίος του ζητά να έχουν τακτοποιηθεί όλα όταν το πλοίο επιστρέψει στον Πειραιά. Είναι θέμα χρόνου οι αρχές να εντοπίσουν τον συνομιλητή του πλοίαρχο.

Στα τέλη της περασμένης εβδομάδας, οι συνήγοροι βρέθηκαν στο γραφείο της ανακρίτριας όπου άκουσαν τις καταγεγραμμένες συνομιλίες παρουσία Λιμενικού και στη συνέχεια ζήτησαν και πήραν όλα τα στοιχεία που περιελάμβανε ο φάκελος της δικογραφίας προκειμένου να χαράξουν την υπερασπιστική γραμμή. Γι αυτόν τον λόγο οι κατηγορούμενοι πήραν παράταση να απολογηθούν και αντί να περάσουν το κατώφλι της ανακρίτριας το περασμένο Σάββατο πήγαν την Κυριακή.

Επιπλέον, η ανακρίτρια ζήτησε να απομαγνητοφωνηθούν όλες οι συνομιλίες που έχουν καταγραφεί στο μαύρο κουτί (VTR).

Από τα λεγόμενα του πλοιάρχου γνώριζε ποιος ήταν ο Αντώνης όπως γνώριζε και ότι είχε εισιτήριο. Ωστόσο ζήτησε να τακτοποιηθεί το ζήτημα, πέντε λεπτά πριν επιστρέψει στο λιμάνι.

«Έχουμε κάνει ανακοίνωση ότι κατόπιν εντολής του λιμεναρχείου Πειραιώς, το πλοίο επιστρέφει στο λιμάνι. Σε πέντε λεπτά φτάνουμε. Είχε εισιτήριο μου λέει και βγήκε έξω κάτι να πάρει, έτσι μου είπε τώρα ο λογιστής. Δεν ξέρω τι… δεν έχω στοιχεία, δεν μπορώ να ξέρω τι είδα… εγώ αυτό τους έχω πει. Πρέπει να τακτοποιηθεί…να το δούμε», λέει, ενώ μία μέρα πριν ο ύπαρχος είπε ότι νόμιζε πως το θύμα ήταν «μαύρος, Πακιστανός, που δεν είχε εισιτήρια».

Διαβάστε επίσης:

Κώστας Αγοραστός: Βίντεο από τη «θερμή» υποδοχή των κατοίκων του Παλαμά – «Κ@λόπαιδο!»

Κίνηση τώρα: Προβλήματα στον Κηφισό λόγω τροχαίου – Καθυστερήσεις στην Αττική Οδό (live χάρτης)

Ιωάννινα: Κατεπείγουσα προκαταρκτική για τον θάνατο της 20χρονης – Εισήχθη με αμυγδαλίτιδα και πέθανε από ανακοπή (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 13.05.2024 13:48