search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:33
MENU CLOSE

Δήμος Λάρισας: Ανυπόστατα ψεύδη και συκοφαντίες για δήθεν σπάσιμο του φράγματος Γυρτώνης

20.09.2023 19:49
fragma_gurtwnes2
tirnavospress

«Η δήθεν «είδηση» περί «εντολών» ή αποφάσεων» του δημάρχου Λαρισαίων Απόστολου Καλογιάννη για ενέργειες που στόχευαν στο σπάσιμο του Φράγματος της Γυρτώνης είναι εκτός πραγματικότητας» αναφέρει με νέα ανακοίνωσή του ο Δήμος Λάρισας και τονίζει ότι «πρόκειται για απόλυτα ψεύδη και συκοφαντίες που στοχεύουν στην σύγχυση, την παραπληροφόρηση και τη δημιουργία εντυπώσεων».

Όπως εξηγεί ο δήμος στην ίδια ανακοίνωση: «Το Φράγμα είναι στη θέση του, είναι κατασκευασμένο από μπετόν και μόνο με ανατίναξη θα μπορούσε να διασπαστεί».

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια του πρόσφατου δημοτικού συμβουλίου στη Λάρισα υπήρχε αλαλούμ αλλά και ένταση σχετικά με το αν πλημμύρισαν περιοχές επειδή έσπασε ανάχωμα στο φράγμα Γυρτώνης και αν ο δήμαρχος Λαρισαίων, Απόστολος Καλογιάννης έδωσε εντολή για να συμβεί κάτι τέτοιο με τον κοινοτάρχη Φαλάνης, Κώστας Λυγούρα  να ζητά από τον δήμαρχο Λάρισας να αναλάβει τις ευθύνες του.

Όπως συνεχίζει η δήμος Λάρισας στην ίδια ανακοίνωση: «Η απόφαση που ελήφθη εις γνώση όλων των παρισταμένων στο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων Θεσσαλίας, αφορούσε σε παρέμβαση σε αγροτικό δρόμο επι αναχώματος στην ζώνη πλημμυρών του Πηνειού, που οδηγεί στο φράγμα σε απόσταση από αυτό και στην αριστερή πλευρά κατά τον ρου του ποταμού.

Δηλώνουμε απολύτως κατηγορηματικά ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση, η οποία έγινε παρουσία της Ελληνικής Αστυνομίας, δεν έχει καμία απολύτως σχέση με τη διάρρηξη του αναχώματος της πλημμυρικής κοίτης του Πηνειού που συνέβη στη δεξιά πλευρά κατά τον ρου του ποταμού και οδήγησε πλημμυρικά νερά προς την Κάρλα και τα κοντινά χωριά.

Η παρέμβαση η οποία κρίθηκε αναγκαία από τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Φαλάνης και τα παριστάμενα μέλη του Συντονιστικού, λειτούργησε θετικά και σωτήρια για ανθρώπινες ζωές και εκτιμάται ότι εκτόνωσε σημαντικές ποσότητες που θα απειλούσαν με βίαιο τρόπο την Φαλάνη, το Δασοχώρι και τη Λάρισα. Τα νερά αυτά μέσω της πλημμυρικής ζώνης του Πηνειού όδευσαν προς την θάλασσα».

Ο δήμος τονίζει στην ανακοίνωσή του ότι όσα αναφέρει μπορούν να επιβεβαιωθούν και προειδοποιεί ότι «όσοι συνεχίζουν να επιμένουν σε διαρροή και διακίνηση καταφανών ψευδών ειδήσεων ενδέχεται να κληθούν να αποδείξουν τους ισχυρισμούς τους ενώπιον της δικαιοσύνης».

«Είναι απολύτως εξοργιστικό με φόντο το δράμα των ανθρώπων που χτυπήθηκαν από την πλημμύρα, να εξελίσσεται ένα θέατρο του παραλόγου με πρωταγωνιστές ανθρώπους οι οποίοι με συστηματικό τρόπο και ψέματα επενδύουν στην τοξικότητα και το διχασμό, πιστεύοντας πως έτσι θα αποκομίσουν πολιτικά οφέλη» επισημαίνεται.

Ο δήμος δίνει στη δημοσιότητα και video τοπικής ιστοσελίδας με πλάνα και δηλώσεις του προέδρου της δημοτικής κοινότητας Φαλάνης κ. Κ. Λυγούρα, την ώρα της παρέμβασης, όπου φαίνεται να δηλώνει ότι η παρέμβαση γίνεται σε δρόμο επι αναχώματος.

Στην παρακάτω φωτογραφία απεικονίζεται το σχέδιο της περιοχής σύμφωνα με όσα αναφέρει ο δήμος.

Συγκεκριμένα φαίνεται

α) το φράγμα Γυρτώνης
β) το σημείο παρέμβασης των ανθρώπων της δημοτικής κοινότητας Φαλάνης
γ) το σημείο του αναχώματος του φράγματος που έσπασε στη δεξιά πλευρά της κοίτης, το οποίο πλημμύρισε τις περιοχές προς την Κάρλα.

Αεροφωτογραφία του φράγματος Γυρτώνης

Διαβάστε επίσης:

Έβγαλαν παράνομη την απεργία στο μετρό, «απεργούμε κανονικά» λένε οι εργαζόμενοι – Τι ισχύει με τα υπόλοιπα ΜΜΜ, κανονικά οι πτήσεις

Συγκινεί η μητέρα της 20χρονης δόκιμης του Εμπορικού Ναυτικού: «Η κόρη μου ήταν υγιέστατη, είχε κάνει και εξετάσεις»

Παράνομη και καταχρηστική η απεργία των ελεγκτών εναέριας κυκλοφορίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 12:33