search
ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 09:44
MENU CLOSE

Ελαιόλαδο: Είδος πολυτελείας ο «υγρός χρυσός» – Αντικλεπτικά στα μπουκάλια βάζουν σούπερ μάρκετ στην Ισπανία

21.09.2023 15:24
ladi-ispania-new

Στα ύψη είναι η τιμή του ελαιόλαδου και στην Ισπανία με αποτέλεσμα τα περισσότερα σούπερ μάρκετ να βάζουν πλέον αντικλεπτικά συστήματα, όπως στα ποτά.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ισπανία, αν και η Ισπανία, είναι στην πρώτη γραμμή της παγκόσμιας κατάταξης των χωρών παραγωγής ελαιολάδου, καθώς παράγει το 40 με 55% της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής, εντούτοις, η τιμή του έχει εκτοξευθεί σε όλα τα σούπερ μάρκετ.

Ακόμα, γίνονται απόπειρες κλοπής ελαιόλαδου και από μεγάλα ελαιοτριβεία, όπως πριν από ένα μήνα στην Κόρδοβα, σε ένα ελαιοτριβείο, όπου έκλεψαν περίπου 60.000 λίτρα. Η τιμή του αποτιμάται γύρω στα 500.000 ευρώ και αυτό έγινε από δεξαμενές που υπήρχαν εκεί και το μετέφεραν με βυτία.

Αυτό που συμβαίνει στην Ισπανία είναι ότι ενώ στην αρχή του χρόνου, το λίτρο το λάδι κόστιζε 6,91 ευρώ ενώ η τιμή του Σετεμβρίου έχει φτάσει στα 10,34 ευρώ.

Από τις αρχές Σεπτεμβρίου δεν σταμάτησε να βρέχει στην Ισπανία, αλλά η νότια Ισπανία υποφέρει ακόμα από ξηρασία, από ανομβρία και αυτή τη στιγμή οι Ισπανοί πληρώνουν τόσο ακριβό λάδι εξαιτίας της τρίμηνης ανομβρίας την περασμένη άνοιξη.

Διαβάστε επίσης:

ΕΒΕΠ: Οι τριετίες ενισχύουν το διαθέσιμο εισόδημα στη μάχη της ακρίβειας

Συντάξεις Οκτωβρίου 2023: Πότε ξεκινούν οι πληρωμές – Οι ημερομηνίες για όλα τα Ταμεία (video)

Ηλεκτρικό ρεύμα: Ανακοινώθηκαν τα τιμολόγια Οκτωβρίου – Αμετάβλητη η τιμή της ΔΕΗ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 14.05.2024 09:40