search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 06:54
MENU CLOSE

Μιχάλης Κατσούρης: Την έκδοση 10 χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ζητούν οι ελληνικές Αρχές

23.09.2023 14:39
katsouris

Την έκδοση 10 χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ ζητούν οι ελληνικές Αρχές για τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, στις 7 του περασμένου Αυγούστου.

Κροατικά ΜΜΕ αναφέρουν πως στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. που διερευνούν την υπόθεση της δολοφονίας του 29χρονου Μιχάλη Κατσούρη έχουν υποβάλει αίτημα στις Αρχές τις Κροατίας με το οποίο ζητούν να συλληφθούν και να εκδοθούν στην Ελλάδα 10 χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ, οι οποίοι πιστεύεται πως συμμετείχαν στα επεισόδια.

Σε ρεπορτάζ της, η κροατική εφημερίδας «Jutarnji», επικαλούμενη πηγή κοντά στους «Bad Blue Boys», επιβεβαιώνει πως εκδόθηκαν ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης για 10 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας, πρόκειται για οπαδούς που είχαν καταγραφεί κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα, τα ονόματά τους υποβλήθηκαν στις ελληνικές Αρχές από την κροατική Αστυνομία πριν φύγουν για την Ελλάδα, αλλά κατάφεραν να διαφύγουν από την Ελλάδα μετά τα επεισόδια.

Οι περισσότεροι από αυτούς φέρονται να ταξίδεψαν με πλοίο στην Ιταλία και από εκεί να επέστρεψαν στην Κροατία από ξηράς.

Εικάζεται πως στη λίστα συμπεριλαμβάνονται και «στελέχη» των «Bad Blue Boys», τα οποία είτε συμμετείχαν στα επεισόδια έξω από την «OPAP Arena» είτε τα ενορχήστρωσαν.

Μεταξύ άλλων, η εφημερίδα αναφέρει πως η Κροατία οφείλει να εκτελέσει τη συγκεκριμένη εντολή από τη στιγμή που έχουν εκδοθεί διεθνή εντάλματα και δεσμεύεται από συγκεκριμένο νομικό πλαίσιο.

Επισημαίνει δε ότι οι ελληνικές Αρχές συνεχίζουν τις έρευνες για να βρεθεί αυτός που δολοφόνησε τον Μιχάλη Κατσούρη.

Στο μεταξύ σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία συγκέντρωσης χρημάτων για τις αμοιβές των δικηγόρων που θα αναλάβουν την εκπροσώπηση των κροατών κρατούμενων. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 180.000 ευρώ, εκ των οποίων τα 100.000 ευρώ έχουν αποσταλεί στην Ελλάδα.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ: Ανησυχία για τη Θεσσαλία – Πού αναμένονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής (Χάρτες)

Θήβα: Συνετρίβη μικρό αεροσκάφος – Νεκρός ο πιλότος

Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας κατά Μπέου: Αν ο Αγοραστός είχε επιδοθεί σε έργα βιτρίνας, ο Δήμος Βόλου όφειλε να παρέμβει

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 06:52