search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:38
MENU CLOSE

Σ. Αναγνωστοπούλου: Ανεύθυνο λάθος η θέση Αποστολάκη – Δεν δέχομαι ότι είναι κάτι νέο ο κ. Κασσελάκης (Video)

27.09.2023 13:30
sia new

Συνεχίζονται οι αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. μετά την αλλαγή ηγεσίας στο κόμμα.

Η πρώην υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου – η οποία στις εσωκομματικές εκλογές είχε ταχθεί στο πλευρό της Εφης Αχτσιόγλου – εκτόξευσε καρφιά προς τον Ευάγγελο Αποστολάκη που μίλησε για κατάργηση των τάσεων αλλά και προς τους συντρόφους της, λέγοντας ότι δεν γίνεται να μην υπάρχει σεβασμός στην λαϊκή εντολή.

«Πάντα όταν είμαστε σε φάσεις όπου γίνεται προσπάθεια ελέγχου του κεντρικού πολιτικού πεδίου οι συγκρούσεις υπάρχουν, το θέμα είναι αν αυτές οι συγκρούσεις παράγουν κάτι ή αν οδηγούν σε ένα τέρμα.

Βγαίνει από τη μια μεριά κάποιος και λέει θα σταματήσουν οι τάσεις και όλα αυτά. Αυτά δεν είναι πράγματα λογικά, είναι μεταφυσικά, είναι εκτός αυτού του κόμματος, υπάρχει καταστατικό, πρέπει να γίνει συνέδριο και να αποφασίσει. Ηταν ένα μεγάλο και ανεύθυνο λάθος του Αποστολάκη», ανέφερε αρχικά η Σία Αναγνωστοπούλου.

«Δεν μπορεί να μην σεβαστούμε τη λαϊκή εντολή»

«Από την άλλη πλευρά μια αντίδραση υπήρξε μια αντίδραση που δεν αρμόζει σε στελέχη του βεληνεκούς τους δεν μπορούμε αριστεροί άνθρωποι να μην σεβαστούμε τη λαϊκή εντολή που την ορίσαμε εμείς αν και διαφώνησαν πολλοί.

Να καθίσουμε να σκεφτούμε τι έγινε πώς έγινε» συμπλήρωσε η κα Αναγνωστοπούλου.

«Δεν εκπροσωεπί το νέο ο κ. Κασσελάκης»

Η Σία Αναγνωστοπούλου επέμεινε ότι είναι προσχηματικές οι διακρίσεις που τείνουν να διαμορφωθούν εξηγώντας ότι ο Στέφανος Κασσελάκης μπορεί να είναι νέο πρόσωπο αλλά πλαισιώνεται από παλιά στελέχη.

«Όλο το team που τον πλαισιώνει είναι όλα τα παλιά και τα πολύ παλιά στελέχη. Είναι ανθρωποι που εχουν μεγάλη διαδρομή. Είναι κόσμος που είναι πολύ καιρό. Αρα αυτές οι διχοτομήσεις που είναι εντελώς πλαστές ότι έρχεται το νέο, δεν πρόκειται περί αυτού. Είναι προσχηματικές οι διακρίσεις. Έχουμε φτιάξει μεταφυσικές διακρίσεις».

«Θεωρώ ότι η Αριστερά που έχω υπάρξει εγώ δεν ήταν ποτέ δογματική. Ανανεωτική ήταν. Τώρα για αυτό λέω όταν βρισκόμαστε σε γεγονότα που δημιουργούν έκπληξη αντί να καθόμαστε είτε να θριαμβολογούμε είτε να θρηνούμε το σωστό είναι να κάτσουμε να καταλάβουμε τι έγινε και πώς το αντιμετωπίζουμε. Εξαρτάται από τον πρόεδρο να εμπνεύσει μια ενωτική τάση».

Η Σία Αναγνωστοπούλου εκτόξευσε και τα καρφιά της και τις ενστάσεις της για τον τρόπο που ανακοινώθηκαν τη Δευτέρα οι αλλαγές στα πόστα της ΚΟ.

«Είναι νωρίς αν και θα προτιμούσα οι αλλαγές να γίνονται στην ΚΟ όπως πάντα γίνονταν, με πρόταση του προέδρου στην ΚΟ και εκεί η ΚΟ θα έλεγε ότι διαλέγουμε την πρόταση του Προέδρου. Ο κ. Θεοχαρόπουλος είχε εκλεγεί με ομόφωνο τρόπο. Κάτι περίεργο μπορεί να συμβαίνει. Να μην αποκτάμε αυτή την αμοιβαία εμπιστοσύνη που χρειάζεται.

Πρέπει να υπάρξει μια κρίσιμη συναίνεση, η μία είναι σεβασμός στη λαϊκή εντολή και η άλλη σεβασμός στα όργανα του κόμματος για να μπορεί να ανασυγκροτηθεί. Αν από τη μια πλευρά δεν υπάρχει σεβασμός στη λαϊκή εντολή και από την άλλη δεν υπάρχει σεβασμός στα όργανα, τότε πως θα φτιαχτεί αυτή η εμπιστοσύνη» συμπλήρωσε η πρώην υπουργός.

Διαβάστε επίσης

Νέα συνάντηση Κασσελάκη – Φάμελου στη Βουλή

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Μάθε πού ψηφίζεις – Άνοιξε η πλατφόρμα

Πέτρος Παππάς για Νίκο Φίλη: «Όταν ένα στέλεχος δεν εκφράζεται από τον αρχηγό του θέτει εαυτόν εκτός κόμματος» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:37