search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 15:37
MENU CLOSE

Στέφανος Κασσελάκης στο Star: «Βεβαίως και είμαι αριστερός, είναι στάση ζωής» – Προσκλητήριο ενότητας στα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – (Video)

28.09.2023 20:05
kassselakis star

Την πρώτη του εφ΄όλης της ύλης τηλεοπτική συνέντευξη μετά την εκλογή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε ο Στέφανος Κασσελάκης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star και τη Μάρα Ζαχαρέα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφερόμενος στα τεράστια προβλήματα από την κακοκαιρία Elias είπε ότι «πρόκειται για μεγάλη διοικητική ανεπάρκεια του κράτους που έχει κομματικό πρόσημο» και προσέθεσε: «Ο μηχανισμός αδυνατεί να σώσει ζωές. Δεν είναι άτυχος ο Βόλος είναι το κράτος που δεν έχει προστατεύσει τον πολίτη του, δεν έχουμε επενδύσει στην πρόληψη. Το γεγονός ότι υπάρχει κλιματική κρίση κάνει ακόμη πιο σημαντικό την προστασία του πολίτη». Είπε ακόμη ότι πρέπει να «υπάρξει ανασυγκρότηση στο Υπουργείο Πολιτικής Προστασίας». «Υπάρχει μπέρδεμα αρμοδιοτήτων μεταξύ των διαφορετικών υπηρεσιών. Χρειάζεται συντονισμός, καλύτερο οργανόγραμμα και καλύτερη απορρόφηση των πόρων ώστε να γίνουν και τα απαραίτητα έργα. Χρειάζεται μεγάλη αρωγή από το κράτος» είπε ο κ. Κασσελάκης και προσέθεσε ότι την επόμενη εβδομάδα θα επισκεφθεί ξανά τον Βόλο.

Απαντώντας στην κριτική του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη είπε: «Καλύτερα ο πρωθυπουργός να ασχολείται με τον εκσυγχρονισμό του κράτους και να μην ασχολείται με εμένα. Υπάρχει στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ, Σωκράτης Φάμελλος που απαντά στον κ. Μητσοτάκη. Ο κ. Μητσοτάκης έχει ζωές στα χέρια του που βασίζονται στον εκσυγχρονισμό του κράτους». Σημείωσε ακόμη ότι «δεν είναι πρόβλημα η απουσία μου από την Βουλή» και προσέθεσε ότι «τα μέλη με επέλεξαν για να τους εκφράσω. Είναι μία ανακούφιση για μένα ότι υπάρχει ο κ. Φάμελλος γιατί είναι τεράστιο το έργο που πρέπει να γίνει».

«Εγώ θα είμαι με τον κόσμο και θα φέρουμε τη δική μας κοινοβουλευτική ομάδα μέσα στον κόσμο» συμπλήρωσε.

«Στάση ζωής και πολιτική το να είσαι αριστερός»

Σε ερώτηση αν νιώθει αριστερός, απάντησε: «Τα βιώματα του καθενός ανήκουν στον καθένα. Εγώ επιλέγω να ζω τη ζωή μου με προσφορά για τον τόπο μου. Βεβαίως και είμαι αριστερός και όταν πήγα στη Μακρόνησο με τον ναύαρχο Αποστολάκη, αναρωτήθηκα γιατί παιδιά δεν έχουν δει αυτό το νησί. Το να είσαι αριστερός είναι στάση ζωής και πολιτική, με ανθρωποκεντρικό πρόσωπο».

«Χρειαζόμαστε ανθρώπους με νέες νοοτροπίες» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης σε ερώτηση για το αν θέλει νέο «αίμα» στο ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος είπε ότι τόλμησε την υποψηφιότητά του, γιατί του το ζητούσε ο κόσμος. «Από τις ιδέες μου και τις θέσεις μου προέκυψε η υποψηφιότητά μου» είπε, αφήνοντας αιχμές για τους συνυποψηφίους του για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

«Δεν είμαι υπέρ των ιδιωτικών πανεπιστημίων. Θέλω να έχω σύμπραξη με ξένα πανεπιστήμια. Έχω πάει κι εγώ. Μπορούμε να το κάνουμε…»

«Είναι πολλοί λόγοι που ένα κόμμα έχασε την μισή του δύναμη. Εγώ δεν πιστεύω στην απλή αναλογική… Η παράταξη δεν πρέπει μόνο να είναι ενωμένη αλλά να μεγεθυνθεί… Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αποδείξει γείωση στην κοινωνία. Θέλω ο νέος κόσμος να γίνουν μέλη που θα συμμετέχουν στην παραγωγή πολιτικής» είπε.

«Σεβομαι το καταστατικό και τα όργανα 100%. Τα μέλη του κόμματος πρέπει να συμμετέχουν. Να μην είναι μια διαδικασία από τη βουλή και τους φορείς που καθορίζει την πολιτική του κόμματος… Τα όργανα πρέπει να διευκολύνουν την παραγωγή πολιτικής από τη βάση. Προβλήματα που τα μαθαίνουμε από την κοινωνία όχι να παριστάνουμε ότι ξέρουμε τις λύσεις. Αυτό είναι αλαζονεία».

Για τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του επιτέθηκαν

«Σε μια εκλογική διαδικασία, υπάρχει θέση για οργή. Από κει και πέρα όλοι να είμαστε νηφάλιοι. Αν ενδιαφερόμαστε για τον πολίτη πρέπει να έχουμε σύνεση και ηρεμία. Εγώ είμαι ανοιχτός σε όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ. Τους καλώ να έρθουν μαζί για να γίνουμε κυβέρνηση. Έχω ζητήσει 2 φορές από τον κύριο Φίλη να τον δω από κοντά. Είπε θα έρθει… Εγώ ξεσκονίζω, εδώ είμαι. Η Αριστερά είναι συντροφικότητα. Δείξτε συντροφικότητα» είπε ο κύριος Κασσελάκης.

Σε ερώτηση για το αν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης στο κόμμα, απάντησε:

«Εγώ ασχολούμαι με τον κόσμο… Το κόμμα είναι για τον πολίτη. Ούτε εγώ θεωρώ ότι είμαι ο ιδιόκτητης του κόμματος. Είμαι υπηρέτης του κόμματος».

«Στους ώμους του απλού πολίτη έγινε η επενδυτική βαθμίδα»

Μιλώντας για την ακρίβεια, πρότεινε μείωση ΦΠΑ και ειδικό φόρο στα καύσιμα. «Στον Έβρο πάνε απέναντι στην Τουρκία για τα ψώνια και τα καύσιμά τους. Να τα δοκιμάσουμε πιλοτικά για να δούμε αν θα πετύχει».

«Λέμε για την επενδυτική βαθμίδα όταν οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν να δουν αυξήσεις από το 2010. Η επενδυτική βαθμίδα έχει γίνει στους ώμους του απλού πολίτη».

«Έχουμε φτωχοποιήσει τον Έλληνα» είπε και σε ερώτηση για το τι θα έκανε ο ίδιος, μίλησε για το κοινωνικό κράτος.

Όσο για το από πού θα το χρηματοδοτούσε, απάντησε: «Το να έχουμε σύνεση στις επενδύσεις που κάνουμε, το να φτιάχνουμε ένα κράτος που δημιουργεί αξία για τον πολίτη… Η συνετή διαχείριση των πόρων μας… Η κοινωνία αλλάζει από κάτω προς τα πάνω, όχι με ένα pass». 

«Στέγη, αποκέντρωση, πράσινη μετάβαση και κοινωνικό κράτος» συμπλήρωσε.

Για την φορολογία είπε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για αύξηση των φόρων.

Ελληνοτουρκικά: «Κόκκινη γραμμή η αποστρατικοποίηση των νησιών

Ερωτηθείς για τα εθνικά θέματα απάντησε πως «ο διάλογος με την Τουρκία μετά τους σεισμούς στη γείτονα και την προσέγγιση που ακολούθησε είναι ευπρόσδεκτος». Και πρόσθεσε πως »είναι καλό ότι έχουν μειωθεί δραστικά οι παραβιάσεις στον εναέριο χώρο μας. Από εκεί και πέρα, είπε «η συζήτηση στη Χάγη, οποιαδήποτε διευθέτηση πρέπει να είναι μόνο για το θέμα υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ, για κανένα άλλο ζήτημα. Εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ έχουμε ξεκάθαρες θέσεις, που κατά τη γνώμη μας προωθούνε και την ειρήνη αλλά και τα εθνικά μας συμφέροντα. Υπάρχουν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές. Η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών για μας είναι μια κόκκινη γραμμή. Η εθνική κυριαρχία είναι κόκκινη γραμμή». «Είναι ξεκάθαρο, επίσης, ότι αυτό το οποίο πρεσβεύω είναι μια πατριωτική αριστερά» πρόσθεσε.

Στο κλείσιμο της συνέντευξη ρωτήθηκε για το αν θα κάνει τη θητεία του στον στρατό και απάντησε ότι είναι τιμή του και «εννοείται» πως θα πάει να υπηρετήσει. Ανέφερε πως θα πάει σύντομα, μόλις συνεδριάσουνε τα όργανα και μπουν τα πράγματα σε μια σειρά. «Ξέρω ότι δεν πρόκειται να επιλέξω εγώ τη μονάδα στην οποία κατά πάσα πιθανότητα θα εκπληρώσω τη θητεία μου αλλά θα ήθελα ει δυνατόν να είναι σε ακριτικό νησί ή στην παραμεθόριο», τόνισε, συμπληρώνοντας «είμαι ενθουσιασμένος για τη μελλοντική στρατιωτική μου θητεία».

Διαβάστε επίσης:

«Καρφί» Σπίρτζη για Κασσελάκη: «Σε μία εβδομάδα δεν βρίσκεις χώρο για σχολείο, ούτε χτίζεις καινούργιο»

Δημοσκόπηση ALCO: Κίνηση προς το κέντρο ζητεί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ – Στις 17 μονάδες η διαφορά με ΝΔ

Ανδρουλάκης για πλημμύρες σε Μαγνησία και Εύβοια: Η κυβέρνηση περιφρονεί τη νοημοσύνη του λαού

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17.05.2024 15:37