search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:20
MENU CLOSE

Θεσσαλία – Καθησυχαστικός ο Μουρελάτος: Χαμηλός ο κίνδυνος εμφάνισης του ιού του δυτικού Νείλου

30.09.2023 15:02
kounoupia new

Καθησυχαστικός στο ενδεχόμενο εμφάνισης του ιού του δυτικού Νείλου μετά τις πλημμύρες στη Θεσσαλία εμφανίστηκε ο βιολόγος Σπύρος Μουρελάτος, ο οποίος μίλησε στην ΕΡΤ3 και την εκπομπή «Περίμετρος» για το θέμα.

«Έχουμε δεδομένα πενταετίας και τα στοιχεία είναι ευχάριστα με την έννοια ότι δεν υπάρχει κυκλοφορία του ιού. Υπήρχε τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αλλά αυτή δε συνεχίζεται, πάμε σε δεύτερο κύκλο μετρήσεων από 50 σταθερές θέσεις ενός δικτύου, που έχουμε εγκαταστήσει σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ και την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Έχουμε τεράστια αύξηση των κουνουπιών αλλά αναφέρεται στο πλημμυρικό κουνούπι, το οποίο δεν ενέχεται στον ιό του δυτικού Νείλου ή της ελονοσίας, είναι ακίνδυνο τελείως.

Δεν υπάρχει χρόνος για να μολύνει, είναι το τέλος της εποχής του. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», επισήμανε μεταξύ άλλων ο Σπ. Μουρελάτος.

Διαβάστε επίσης:

Λαμία: Σοβαρό τροχαίο ατύχημα με δύο τραυματίες

«Βόμβα» Γαλακτόπουλου για ΟΑΚΑ: Έπεφτε σίδερο 80 κιλών και βάζαμε… βίδες – Το φαινόμενο stress corrosion και η κόπωση του υλικού

Θεσσαλoνίκη: Παιδί δύο ετών έπεσε από μπαλκόνι πολυκατοικίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 11:20