search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 09:01
MENU CLOSE

Η γιαγιά Αγγέλα και τα Παιδικά Χωριά SOS στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης

02.10.2023 12:59
ΦΩΤΟ 2 ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ

Τι δουλειά μπορεί να έχει η γιαγιά Αγγέλα που έχει γίνει διάσημη από το σποτ του Ημιμαραθωνίου Κρήτης και τα παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS Ηρακλείου; Όλοι τους, και μαζί τους 6.000 αθλητές και θεατές κάθε ηλικίας, συναντήθηκαν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Κρήτης, τον ημιμαραθώνιο στο Αρκαλοχώρι.

Στη φετινή διοργάνωση και συγκεκριμένα στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων έλαβαν μέρος πολλά παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS Ηρακλείου, τα οποία γνώρισαν και συνομίλησαν με την περίφημη γιαγιά Αγγέλα από το τηλεοπτικό σποτ της διοργάνωσης. Το παρών στη διοργάνωση έδωσε και ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής Πατρίκ Ογκουνσότο, ο οποίος επίσης έπαιζε στο σποτ και φωτογραφήθηκε με τα παιδιά, χαρίζοντας πολλά χαμόγελα.

Οι διοργανωτές είχαν παραχωρήσει στα Παιδικά Χωριά SOS περίπτερο στην είσοδο του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου, όπου εκπρόσωποι ενημέρωσαν τους επισκέπτες για τις δράσεις και το έργο της οργάνωσης.

Ο πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS, κ. Αντώνης Αλακιώτης, που έτρεξε στον Ημιμαραθώνιο μαζί με τα παιδιά, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και επισήμανε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε στο Αρκαλοχώρι και τρέξαμε στον Ημιμαραθώνιο. Είναι μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, με άψογη διοργάνωση και πολλά συμβολικά μηνύματα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές για τη στήριξη στο έργο των Παιδικών Χωριών SOS και για το γεγονός ότι βρίσκονται πάντα κοντά στο παιδί και τον άνθρωπο».

Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Ανάπτυξη και Προώθηση της Αναδοχής σε συνεργασία με τη UNICEF, ως εταίρος στο πρόγραμμα «Child Guarantee» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS και τον Παιδικό Ξενώνα SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.

Διαβάστε επίσης:

Blue Horizon: Έδωσαν προαγωγή στον λιμενάρχη

Φωτιά στη Νάξο – Σηκώθηκαν και εναέρια μέσα

Λαμία: Χτύπησε τη σύζυγο του και έπιασε το παιδί του από τον λαιμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 08:58