search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 22:17
MENU CLOSE

Πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής προανήγγειλε η Σοφία Ζαχαράκη

02.10.2023 17:11
zaxaraki

Πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής για την αξιοποίηση ακινήτων του δημοσίου, προκειμένου να ανεγερθούν κοινωνικές κατοικίες προανήγγειλε στη Βουλή η Σοφία Ζαχαράκη.

Η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του Παύλου Γερουλάνου από το ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» και σημείωσε ότι θα δοθούν κίνητρα σε ιδιοκτήτες κλειστών διαμερισμάτων ώστε να διευρυνθεί το απόθεμα των κατοικιών και να μειωθούν τα ενοίκια. 

Το πρόγραμμα κοινωνικής αντιπαροχής θα τρέξει το επόμενο διάστημα με την κ. Ζαχαράκη αναφερόμενη στην αύξηση των ενοικίων να κάνει λόγο για υπαρκτό πρόβλημα, καθώς -όπως είπε- η μέση αύξηση των ενοικίων υπολογίζεται στη χώρα μας στο 9,9% έναντι 7,3% που είναι ο μέσος όρος στις 27 χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που επικαλέστηκε, κατά την περίοδο 2018 – 2022, η ποσοστιαία αύξηση των δαπανών για τη στέγαση, υπολογίστηκε στο 26,2%. Σε ότι αφορά στο πρόγραμμα «Σπίτι μου» είπε πως έχουν υποβληθεί πάνω από 40.000 αιτήσεις εκ των οποίων προκρίθηκαν 23.875 και 9378 βρίσκονται στο στάδιο έγκρισης. 

Αναπτύσσοντας την επίκαιρη ερώτηση του ο Παύλος Γερουλάνος κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει μέτρα για την αύξηση των ενοικίων που κατά τον ίδιο κυμαίνεται από 37-42%. «Η Ελλάδα είναι πρωταθλήτρια στα ποσά που διαθέτουν οι πολίτες από το εισόδημά τους για να καλύψουν το ενοίκιό τους», είπε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. 

Διαβάστε επίσης:

ΠΑΣΟΚ: Να απαντήσει άμεσα η κυβέρνηση για τις φορολογικές εκκρεμότητες Βελόπουλου

Βορίδης για Κασσελάκη: Στρατηγική του η εμφάνιση στα ΜΜΕ, αν ήθελε να γυμναστεί μακριά από τις κάμερες υπάρχει τρόπος (video)

Κηφισός: Παρεμβάσεις για το κυκλοφοριακό από τον Γιάννη Οικονόμου – γερανοί και τροχονόμοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 22:16