search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:10
MENU CLOSE

Βούτσης για Κασσελάκη: Δημιουργεί διχασμό – Για πρώτη φορά αρχηγός της Αντιπολίτευσης δεν είναι βουλευτής (Video)

03.10.2023 11:17
boutsis new

Σκληρή κριτική στον Στέφανο Κασσελάκη άσκησε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, ο οποίος χαρακτήρισε «διχαστικό» το αφήγημα που οδήγησε στην εκλογή Κασσελάκη.

Ο ίδιος επεσήμανε ότι «στην ιστορία ποτέ δεν υπήρξε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που να είναι εκτός Βουλής».

«Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ βάζει το δικό του αποτύπωμα στον τρόπο επικοινωνίας και άσκησης πολιτικής και αυτό κρίνεται.

Είναι σε μια σχολή που η επικοινωνία παίζει μεγάλο ρόλο και έχει ακροατήριο σε νέους ανθρώπους αυτού του τύπου η αδιαμεσολάβητη σχέση. Εγώ δεν είμαι της σχολής αυτής. Η πολιτική είναι κάτι πέραν αυτού. Όχι η επικοινωνία πάνω από την πολιτική.

«Δημιουργεί διχασμός»

Στη συνέχεια απαρίθμησε «δύο δυσκολίες» για τον Στέφανο Κασσελάκη. «Το ένα και κυριότερο είναι ότι δεν είναι βουλευτής και αυτό δημιουργεί διχασμό στην άσκηση πολιτικής εκτός, στα κινήματα, την επαφη με την κοινωνία αλλά χάνει στο σκέλος στο πολύ σοβαρό της κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης. Στην ιστορία ποτέ δεν υπήρξε αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που να είναι εκτός βουλής» συμπλήρωσε με νόημα ο κ. Βούτσης.

Ως προς την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την εκλογή Κασσελάκη, ο Νίκος Βούτσης σημείωσε ότι «υπήρξε απο μια πλευρά που στήριξε τον Κασσελάκη σε έναν βαθμό από social media αλλά και από αρθρογραφία και επίσημες ομιλίες, υπήρξε μια προσπάθεια για ένα αφήγημα ότι για την εκλογική ήττα υπάρχουν ένοχοι, υπαίτιοι, υπονομευτές είτε της παλαιότερης γενιάς είτε – που με στεναχωρεί περισσότερο – τα παιδά της νεότερης γενιάς.

Υπήρξε ένα αφήγημα που λειτούργησε ως προς το αποτέλεσμα των εκλογών γιατί όταν κάποιος ακούει και χωρίς να υπάρχει απάντηση ότι για όλα φταίνε κάποιοι – εγώ το είπα κυνήγι μαγισσών – και ότι δεν άφησαν το κόμμα να προχωρήσει και η λύση είναι να έρθει ένα στέλεχος από πολύ χαμηλά στην επετηρίδα και να αναλάβει ώστε να τα καθαρίσει αυτό είναι μεταπολιτική και λειτουργεί διχαστικά»

«Θα είναι λάθος εαν αναβληθεί το συνέδριο»

Ο Νίκος Βούτσης ζήτησε να εφαρμοστεί το κατασταστικό, να συνεδριάσει σύντομα η Πολιτική Γραμματεία και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας η μόνη συζήτηση στα όργανα «εφόσον συγκληθούν» να αφορά το πολιτικό σχέδιο του νέου προέδρου και εκεί, όπως είπε, «θα μετρηθεί και το ζήτημα της αναβολής του συνεδρίου».

«Πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρξει αναβολή. Θα είναι λάθος αν υπάρξει» πρόσθεσε για το ζήτημα της διεξαγωγής συνεδρίου ο κ. Βούτσης.

Διαβάστε επίσης

Κασσελάκης: νέα επίθεση σε Μητσοτάκη για τις πλημμύρες στην Καρδίτσα – υπόσχεται ότι ο ίδιος θα είναι… ντρέτος (video)

Βορίδης: Εκτός τόπου και χρόνου η δήλωση Κασσελάκη περί «ανύπαρκτου» κράτους – Διαχρονική η παράλειψη συντήρησης του ΟΑΚΑ (video)

Ειρήνη Αγαπηδάκη: Δεν θα με κάμψει ο κανιβαλισμός, οι απειλές και ο αισχρός σεξισμός – Θα στέκομαι εδώ όρθια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 20:05