search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:07
MENU CLOSE

Βενετία: Σοκάρουν οι μαρτυρίες – Εργάτες από την Γκάμπια απεγκλώβισαν τραυματίες (photos/video)

04.10.2023 07:18
venice new

Βενετία: Σοκάρουν οι μαρτυρίες – Εργάτες από την Γκάμπια απεγκλώβισαν τραυματίες (photos/video)

Καθοριστικό ρόλο στον απεγκλωβισμό των θυμάτων της πολύνεκρης τραγωδίας με την ανατροπή λεωφορείου στη Βενετία, φέρονται να έχουν 2 εργάτες από τη Γκάμπια οι οποίοι βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στο σημείο και βοήθησαν τους πυροσβέστες.

Ο Μπουμπακάρ Τουρέ δήλωσε ότι βοήθησε τους πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο να βγάλουν τέσσερα άτομα από το φλεγόμενο όχημα, συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού. «Κατάφερα να βγάλω και μικρό σκυλί», είπε ο νεαρός.

Οι δύο εργαζόμενοι, μετά τη βάρδιά τους – το εργοστάσιο απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από τον τόπο της τραγωδίας – είδαν τη σκηνή του δυστυχήματος σχεδόν ζωντανά, και αμέσως έτρεξαν προς το λεωφορείο που είχε πιάσει φωτιά, για να βοηθήσουν.

«Είδα τον οδηγό, στην καμπίνα του λεωφορείου, αλλά ήταν ήδη νεκρός», δήλωσε ο Μπουμπακάρ. «Ο πυροσβέστης τότε μου είπε ότι έπρεπε να σκεφτούμε τους ζωντανούς, τους τραυματίες, οπότε τον βοήθησα να βγάλει τους ανθρώπους έξω», πρόσθεσε

Πένθος στη Βενετία

Ο απολογισμός του τραγικού δυστυχήματος, που σημειώθηκε χθες, Τρίτη, το βράδυ στο Μέστρε, είναι 21 νεκροί και 15 τραυματίες, εκ των οποίων 5 είναι σε σοβαρή κατάσταση, ανακοινώθηκε από τις ιταλικές αρχές.

Ο δήμαρχος της Βενετίας Λουίτζι Μπουνιάρο έκανε γνωστό ότι κήρυξε την Τετάρτη ημέρα πένθους στην πόλη του. Τη συμπαράστασή της προς τις οικογένειες των θυμάτων εξέφρασε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι.

Κατά την πτώση του λεωφορείου από την οδογέφυρα κοντά στην Βενετία και την πυρκαγιά που ξέσπασε αμέσως μετά, έχασαν την ζωή τους και δυο ανήλικα παιδιά.

Οι νεκροί ήταν Ουκρανοί, Γερμανοί, Γάλλοι και Κροάτες τουρίστες, οι οποίοι επέστρεφαν σε κάμπινγκ της περιοχής Μαργκέρα, λίγο έξω από την Βενετία.

Σήμερα το πρωί, η εισαγγελία της πόλης ξεκίνησε έρευνα για τα αίτια του φοβερού αυτού δυστυχήματος.

Για να εξακριβωθεί αν ήταν βλάβη του οχήματος ή ξαφνικό πρόβλημα υγείας του οδηγού αυτό που προκάλεσε την πτώση του πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές του Μέστρε.

Τα πρώτα στοιχεία

Σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των ερευνών, ο οδηγός (ένας Ιταλός 40 ετών, ο οποίος έχασε την ζωή του) δεν φαίνεται να προσπάθησε να πατήσει φρένο, όσο το λεωφορείο βρισκόταν πάνω στην οδογέφυρα.

Το υπεραστικό λεωφορείο, το οποίο ήταν υβριδικό (είχε κινητήρες φυσικού αερίου, αλλά και ηλεκτρικούς), τυλίχτηκε αμέσως στις φλόγες.

Πολλοί επιβάτες βρέθηκαν απανθρακωμένοι από τους πυροσβέστες που έσπευσαν στο σημείο του δυστυχήματος, μαζί με πάνω από σαράντα ασθενοφόρα των πρώτων βοηθειών.

Οι συγγενείς των θυμάτων φτάνουν τις ώρες αυτές στην Βενετία για την δύσκολη διαδικασία της ταυτοποίησης των αγαπημένων τους προσώπων.

Πρόκειται για το σοβαρότερο τροχαίο δυστύχημα στην ιστορία της Βενετίας.

Πυρκαγιά φέρεται να εκδηλώθηκε στο λεωφορείο πριν από την πτώση του

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Il Gazzettino, το λεωφορείο που μετέφερε αλλοδαπούς σε κάμπινγκ κοντά στη Βενετία, φέρεται να τυλίχθηκε στις φλόγες πριν από την πτώση του από οδογέφυρα, στην περιοχή του Μέστρε.

Ο οδηγός φέρεται να προσπάθησε να ελέγξει την κατάσταση, αλλά δεν μπόρεσε να αποφύγει την πτώση του λεωφορείου σε σιδηροτροχιά, η οποία βρίσκεται ακριβώς κάτω από την οδογέφυρα. 

Φόβοι ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων

Ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Πιαντεντόζι, τόνισε πως το λεωφορείο είχε κινητήρα φυσικού αερίου και η απόσταση που χώριζε την οδογέφυρα από τη σιδηροτροχιά, όπου έπεσε, ήταν περίπου 30 μέτρα, ενώ δεν απέκλεισε την πιθανότητα να αυξηθεί ο αριθμός των θυμάτων.

Διεξάγονται έρευνες για να εξακριβωθούν τα αίτια που οδήγησαν στη πτώση του λεωφορείου από την οδογέφυρα, το οποίο κατέληξε δίπλα σε σιδηροδρομική γραμμή και πήρε φωτιά ενώ πολλοί επιβάτες που σκοτώθηκαν φέρονται να απανθρακώθηκαν.

Διαβάστε επίσης

ΗΠΑ: Χωρίς πρόεδρο η Βουλή των Αντιπροσώπων 

Σερβία: Συνελήφθη στο Βελιγράδι ο υπεύθυνος για τις συγκρούσεις στο Κόσοβο, Μίλαν Ραντόιτσιτς

Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης έλαβε ο Σάντσεθ από τον βασιλιά Φίλιππο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 07:06