search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:50
MENU CLOSE

Βρετανία: «Το κινέζικο ναυτικό βύθισε κατά λάθος δικό του πυρηνοκίνητο υποβρύχιο» (Photos/Video)

04.10.2023 12:34
ypovrixio new

Τραγικό τέλος είχε άσκηση του κινεζικού πολεμικού ναυτικού στην Κίτρινη Θάλασσα, όπου εκφράζονται φόβοι ότι βυθίστηκε πυρηνικό υποβρύχιο και βρήκαν τον θάνατο τα 55 μέλη του πληρώματος, από ασφυξία.

Το υποβρύχιο παγιδεύτηκε στον μηχανισμό «αλυσίδες και άγκυρα» που διαθέτει με σκοπό να μπορεί να παγιδεύει ξένα πλοία που πλησιάζουν στις κινεζικές ακτές, σύμφωνα με ειδικούς των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών τους οποίους επικαλείται η Sun.

Το υποβρύχιο ακινητοποιήθηκε στον βυθό ανοικτά της επαρχία Σαντονγκ, στην Κίτρινη Θάλασσα και τα 55 μέλη του πληρώματος βρήκαν τραγικό θάνατο από έλλειψη οξυγόνου.

Το υποβρύχιο ήταν εξοπλισμένο με τον συγκεκριμένο μηχανισμό που λειτουργεί ως παγίδα για τα δυτικά πλοία που πλησιάζουν τις ακτές της επαρχίας Σαντονγκ, σύμφωνα με τις πηγές της Sun, που δεν μπορούν όμως να διευκρινίσουν αν ο μηχανισμός κατέστρεψε το σύστημα οξυγόνου ή αν το πλήρωμα υπέστη ασφυξία πριν βυθιστεί το κινεζικό σκάφος.

Το μήκους 351 ποδών υποβρύχιο, Τύπου 093, είναι εξοπλισμένο με τορπίλες και κινείται με τις λεγόμενες «σιωπηλές μηχανές – φαντάσματα».

Σε διαβαθμισμένο έγγραφο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών που έχει στη διάθεσή της η Mail, αναφέρεται ότι «σύμφωνα με πληροφορίες της αντικατασκοπείας, στις 21 Αυγούστου έγινε ένα ατύχημα, στη διάρκεια αποστολής στην Κίτρινη Θάλασσα.

Το περιστατικό συνέβη στις 08.12, τοπική ώρα, και είχε ως συνέπεια τον θάνατο των 55 μελών του πληρώματος. Μεταξύ των νεκρών είναι ο πλοίαρχος Σούε Γιονγκ-Πενγκ».

Η εκτίμησή μας είναι ότι ο θάνατος επήλθε από υποξία εξαιτίας κατάρρευσης του συστήματος στο υποβρύχιο», εκτιμούν οι Βρετανοί ειδικοί.

Μετά την παγίδευση του υποβρυχίου «κατέρρευσαν τα συστήματά του και χρειάζονταν έξι ώρες για να γίνει επισκευή και να αναδυθεί το σκάφος.

Όμως το σύστημα οξυγόνου στο υποβρύχιο δηλητηρίασε το πλήρωμα», σύμφωνα με το διαβαθμισμένο έγγραφο των βρετανικών μυστικών υπηρεσιών.

Το Πεκίνο υποστηρίζει ότι οι πληροφορίες αυτές είναι «απολύτως ψευδείς», γεγονός που εντείνει το μυστήριο για το τι ακριβώς συνέβη στο υποβρύχιο και για την τύχη του πληρώματος.

Διαβάστε επίσης

Σουηδική… γκάφα με το Νόμπελ Χημείας – Ανακοίνωσαν τους «νικητές» πριν συνεδριάσει η επιτροπή!

Ερντογάν: Ακύρωσε το πρόγραμμά του για λόγους υγείας

ΗΠΑ: Σοκαριστικό βίντεο από την άγρια δολοφονία ακτιβιστή μέσα στη μέση του δρόμου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 20:39