search
ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 00:56
MENU CLOSE

Αλέξης Χαρίτσης: Ομολογία κυβέρνησης για αφαίρεση αντιπλημμυρικών έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης

05.10.2023 09:49
alexis_xaritsis_new

Ομολογία διαχειριστικής ανεπάρκειας αποτελεί για τον ΣΥΡΙΖΑ η απάντηση του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας που «επιβεβαιώνει με τον πλέον επίσημο τρόπο ότι αφαίρεσε κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα από τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας».

Σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Χαρίτσης ο οποίος είχε υποβάλλει τη σχετική ερώτηση στη Βουλή, αναφέρει πως «το Υπουργείο Οικονομικών, παραλείποντας για ακόμα μία φορά κρίσιμα στοιχεία (λίστα ονοματισμένων έργων με τους προϋπολογισμούς τους), επιβεβαιώνει δυστυχώς πλήρως τα δημοσιεύματα του προηγούμενου διαστήματος: ομολογεί ότι από το αναθεωρημένο Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, που έχει υποβληθεί για έγκριση στην Κομισιόν, έχουν αφαιρεθεί μεταξύ άλλων κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα».

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η κυβέρνηση για να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, επικαλείται τις χρονοβόρες διαδικασίες των απαλλοτριώσεων. «Μόλις πριν από λίγες μέρες η κυβέρνηση της ΝΔ καθησύχαζε τους πολίτες των πληγεισών περιοχών για άμεσα μέτρα αποκατάστασης με τη βοήθεια της χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας. Τα συμπεράσματα από την απάντηση στην κοινοβουλευτική μας ερώτηση, όμως, επιβεβαιώνουν το ακριβώς αντίθετο», επισημαίνει και σχολιάζει πως είναι ορατός ο κίνδυνος απώλειας της ευκαιρίας αξιοποίησης των πολύτιμων πόρων του Ταμείου. 

«Δυστυχώς, κάθε μέρα οι ανησυχίες μας επιβεβαιώνονται. Όπως επιβεβαιώνεται και η διαχειριστική ανεπάρκεια μιας κυβέρνησης που αδυνατώντας να αντιμετωπίσει επί της ουσίας τα προβλήματα, επιδίδεται στην επικοινωνιακή εξαπάτηση των πολιτών», τονίζει ο Αλέξης Χαρίτσης. 

Διαβάστε επίσης:

Μόνιμες παρεμβάσεις σε «κινούμενη άμμο»

Το «αντίο» του Στέφανου Κασσελάκη στον Γιάννη Ιωαννίδη: «Θρύλος που έπαιζε από τον πάγκο» – Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης για Γιάννη Ιωαννίδη: «Έβαλε τη δική του σφραγίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 15.05.2024 00:55