search
ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 08:52
MENU CLOSE

e-ΕΦΚΑ: Όλο το παρασκήνιο πίσω από την αντικατάσταση του Δουφεξή

06.10.2023 17:24
efka new

Καρατομήθηκε ο πρώην διευθυντής γραφείου του Βρούτση όταν ήταν εκείνος υπουργός Εργασίας, ο οικονομολόγος Παναγιώτης Δεφεξης από διοικητής του ΕΦΚΑ για να αναλάβει θέση οπως ακούγεται, σε φορέα εποπτευόμενο του αναπληρωτή Υφυπουργού Γιάννη Βρούτση.

Ο πρώην διοικητής είχε διατελέσει, διευθυντής και του Κωστή Χατζηδάκη.

Το «διαζύγιο» με τον ΕΦΚΑ ήταν να παρθεί αμέσως μετά το καλοκαίρι, αλλά τελικά έληξε άδοξα χθες όταν και του ζητήθηκε και επισήμως απο τον Άδωνι Γεωργιάδη, η παραίτηση του.

Το παρασκήνιο ήταν έντονο αφού η συνεργασία των δυο ανδρών δεν πήγαινε πολύ καλά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αυτό που του προσάπτεται είναι το γεγονός ότι έχουν εκδοθεί εκατοντάδες συντάξεις με λάθη, τα οποία και επισήμαναν κατά τακτά χρονικά διαστήματα παράγοντες που εμπλέκονται με το ασφαλιστικό.

Ωστόσο, η θητεία του Παναγιώτη Δουφεξή είχε καταγραφεί και ως μία περίοδος κατά την οποία, μεταξύ άλλων, δημιουργήθηκαν προβλήματα συνεννόησης με τους εργαζόμενους. Μάλιστα, προ ολίγων μηνών ο Δουφεξής, είχε σχεδόν διαπληκτιστεί με τον σύλλογο εργαζομένων του ΕΦΚΑ.

Ο νέος διοικητής Αλέξανδρος Βαρβέρης που αναλαμβάνει πλέον τα ηνία είναι της απόλυτης εμπιστοσύνης του υπουργού Εργασιας και μέχρι πρότινος ήταν Α΄ υποδιοικητής του e-ΕΦΚΑ.

Όσο για τη θέση του Α’ υποδιοικητή του e-ΕΦΚΑ αναλαμβάνει ο πρώην Γενικός Γραμματέας Κοινωνικής Ασφάλισης, Παναγιώτης Κοκκόρης.

Διαβάστε επίσης:

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 18.05.2024 08:44