search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 20:37
MENU CLOSE

Ο πιο επικίνδυνος δρόμος της Ελλάδας – Πού βρίσκεται (Video/Photo)

06.10.2023 12:52
dromos new

H χώρα μας έχει να υπερηφανεύεται για τους υπερσύγχρονους αυτοκινητοδρόμους που έχουν κατασκευαστεί τα τελευταία χρόνια – η χρήση τους βέβαια είναι πανάκριβη λόγω των διοδίων αλλά αυτό είναι μία άλλη ιστορία. Ωστόσο εξακολουθούν και υπάρχουν, συνήθως σε ορεινές περιοχές , δρόμοι στενοί, κακοκτράχαλοι, επικίνδυνοι, που «κόβουν την ανάσα».

Ενας τέτοιος δρόμος – μήκους 11 χιλιομέτρων – βρίσκεται στις βουνοκορφές των Αγράφων.

Αφετηρία του συγκεκριμένου δρόμου , όπως αναφέρει το carandmotor.gr καποτελεί η τετραπλή διασταύρωση χωματόδρομων, πάνω από τον οικισμό Καμάρια των Αγράφων και προορισμός είναι το ίδιο το χωριό των Αγράφων, καλύπτοντας μια υψομετρική διαφορά διπλάσια του υψομέτρου του χωριού (850 μέτρα), συνολικής διαδρομής περίπου 11 χιλιομέτρων.

Ο χωματόδρομος αν και βατός, δεν παύει να είναι υπερβολικά στενός και επικίνδυνος σε ορισμένα σημεία, ενώ κατά τη χειμερινή περίοδο καθίσταται άκρως απαγορευτικός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο δρόμος αποτελεί την πιο σύντομη διαδρομή από τα Άγραφα προς την Καρδίτσα, γλυτώνοντας κανείς περίπου 25 χιλιόμετρα σε σχέση με την πιο βατή μεταξύ τους σύνδεση.

Μα σαν αναλογιστεί κανείς πως για να φτάσει κάποιος στα Άγραφα μέχρι πρότινος από το Καρπενήσι, έπρεπε να καλύψει μια τεράστια χωμάτινη διαδρομή, τότε μπορεί κάλλιστα να κατανοήσει γιατί να επιλέξει κανείς τη διαδρομή προς τα Καμάρια. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι μπορεί να είναι τόσο επικινδυνος ο δρόμος ωστόσο αποζημιεώνει τον οδηγό με την παράμιλλη ομορφιά του τοπίου

Τα Άγραφα είναι ιστορική περιοχή και οροσειρά της κεντρικής Ελλάδας, η νότια απόληξη της Πίνδου. Καταλαμβάνουν όλο το βόρειο τμήμα του νομού Ευρυτανίας και το δυτικό του νομού Καρδίτσας και χωρίζονται σε Θεσσαλικά Άγραφα και Ευρυτανικά Άγραφα.

Διαβάστε επίσης

Νέα καραμπόλα στην Αττική οδό – Ουρές χιλιομέτρων στο ρεύμα προς Ελευσίνα

Τούμπα – «OPAP Arena»: 12 συλλήψεις οπαδών στους ευρωπαϊκούς αγώνες ΑΕΚ και ΠΑΟΚ

Θεσσαλονίκη: Άγνωστοι απειλούν 41χρονο για να μην λάβει μέρος σε δημόσιο διαγωνισμό – Του έκαψαν το φορτηγό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 20:34