search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 16:50
MENU CLOSE

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Παρατράγουδα και συλλήψεις σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα, Καλαμάτα – Τα… σταυρωμένα ψηφοδέλτια και η δωροδοκία

08.10.2023 13:19
KALPI_EKLOGES2023
@αρχείου Eurokinissi

Δεν λείπουν τα απρόοπτα αλλά και οι συλλήψεις από την εκλογική διαδικασία…

Συγκεκριμένα, δύο άτομα συνελήφθησαν στη Θεσσαλονίκη για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας.

Σύμφωνα με καταγγελία που έγινε στην Αστυνομία, δύο άτομα μοίραζαν ψηφοδέλτια με συγκεκριμένη σταυροδοσία υποψηφίων σε εκλογείς που προσέρχονταν σε εκλογικό κέντρο της Τριανδρίας.

Η Αστυνομία επιλήφθηκε του θέματος και σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίζεται δικογραφία. Για το περιστατικό ενημερώθηκε και η εισαγγελία Πρωτοδικών.

Συλλήψεις και στην Καρδίτσα

Υπενθυμίζεται ότι χθες το μεσημέρι συνελήφθησαν σε περιοχή της Καρδίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Καρδίτσας σε συνεργασία με αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Σοφάδων, τρία άτομα, για το αδίκημα της δωροδοκίας εκλογέα, ενώ αναζητούνται ακόμη τέσσερα άτομα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ προηγήθηκε καταγγελία, σύμφωνα με την οποία οι τρεις συλληφθέντες και ένα από τα άτομα που αναζητούνται είχαν εξαγοράσει –500- ταυτότητες με αμοιβή -50- ευρώ η καθεμία, με διαμεσολαβητές μεταξύ δραστών και ψηφοφόρων τους άλλους τρεις δράστες που αναζητούνται.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε οικίες, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ιδιόχειρες σημειώσεις και το συνολικό χρηματικό ποσό των 25.950 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καρδίτσας, ενώ την προανάκριση διενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Καρδίτσας.

Καλαμάτα: Μοίραζαν ψηφοδέλτια και συνελήφθησαν

Δυο συλλήψεις νωρίτερα σήμερα το πρωί έξω από το 12ο δημοτικό σχολείο Καλαμάτας για παραβίαση της εκλογικής διαδικασίας με τους συλληφθέντες να φέρονται να μοίραζαν ψηφοδέλτια.

Η αστυνομία επιβεβαιώνει αλλά χωρίς να δώσει άλλα στοιχεία για τους συλληφθέντες.

Με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος δήμαρχος Καλαμάτας Δημήτρης Οικονομάκος καταγγέλλει στοχοποίηση και ζητά να αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες.

Διαβάστε επίσης:

Κρήτη: Δύο σεισμοί σε μισή ώρα – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο

Σέρρες: Έστησαν την κάλπη σε αίθουσα μνημοσύνων

Αυτοδιοικητικές εκλογές: Δικαστική αντιπρόσωπος στην Κρήτη άνοιξε την κάλπη – Ένταση στο εκλογικό τμήμα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 16:49