search
ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 08:50
MENU CLOSE

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος ζητά από τον ΟΗΕ να σταματήσει την επίθεση στη Γάζα

09.10.2023 23:51
ISTRAEL_WAR-BRADU
AP

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς κάλεσε σήμερα τον ΟΗΕ να παρέμβει για να αποτρέψει την ανθρωπιστική καταστροφή λόγω της «συνεχιζόμενης ισραηλινής επίθεσης, ειδικά στην Γάζα».

Ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν τόνισε στον Παλαιστίνιο πρόεδρο ότι η χώρα του θα συνεχίσει την υποστήριξή της προς τους Παλαιστίνιους, θα σταθεί στο πλευρό τους και θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την αποκατάσταση της ηρεμίας και της σταθερότητας στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Την ίδια ώρα, στο Κάιρο εκπρόσωπος της αιγυπτιακής προεδρίας ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι και ο πρίγκιπας διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας συμφώνησαν ότι πρέπει να πρυτανεύσει η “φωνή της λογικής” στον συνεχιζόμενο πόλεμο μεταξύ της Χαμάς και του Ισραήλ.

Ο Σίσι και ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, που συζήτησαν τις εξελίξεις στη σύγκρουση σε τηλεφωνική τους επικοινωνία, συμφώνησαν ότι η συνεχιζόμενη κλιμάκωση απειλεί τη σταθερότητα της περιοχής, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο.

Διαβάστε επίσης:

Έκκληση Ερντογάν στον Ισραηλινό πρόεδρο: Να μην πληγεί αδιακρίτως ο λαός της Γάζας

Ισραηλινό υπουργείο Εσωτερικών: Οι πολίτες πρέπει να προετοιμαστούν για να παραμείνουν 72 ώρες στα καταφύγια

Ισπανία: Λεωφορείο έπεσε πάνω σε περαστικούς – Τρεις νεκροί ο τραγικός απολογισμός

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 12.05.2024 08:47