search
ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 03:59
MENU CLOSE

Βουλγαρία: Μυστήριο, μαγεία και θρύλοι για όσους ταξιδιώτες την επιλέξουν (Videos)

11.10.2023 13:35
bourgaria-new

Η Βουλγαρία έχει μια πολύ ενδιαφέρουσα ιστορία και ενδιαφέρουσες παραδόσεις. Ο επισκέπτης που θα ήθελε να εστιάσει σε αυτά τα χαρακτηριστικά της Βουλγαρίας θα εισπράξει τη μαγεία που κρύβεται στους θρύλους και τις παραδόσεις.

Το Μπέλογκραντσικ είναι ένα μαγικό μέρος στη βορειοδυτική Βουλγαρία, όπου ένα μυστηριώδες κάστρο κυριαρχεί πάνω σε έναν βραχώδη όγκο και περιβάλλεται από την πανέμορφη φύση, που αυτή την εποχή αποκτά ιδιαίτερα χρώματα. Πολλά σημαντικά γεγονότα συνδέουν την περιοχή αυτή με την ιστορία της Βουλγαρία και ιδιαίτερα για το κάστρο υπάρχουν και αρκετοί θρύλοι.

Όσοι επιθυμούν να γνωρίσουν την ιστορία των τόπων που επισκέπτονται, θα πρέπει να δουν το Βέλικο Τέρνοβο, στην κεντρική Βουλγαρία. Εκεί ήταν η πρωτεύουσα του Δεύτερου Βουλγαρικού Βασιλείου, για 208 χρόνια, μέχρι την κατάκτηση της χώρας από τους Οθωμανούς. Η περιοχή είναι πολύ φροντισμένη και αναδεικνύει την ιστορική παράδοση, αλλά και τους θρύλους που κυκλοφορούν από γενιά σε γενιά.

Ιδιαίτερης αξίας είναι η Πατριαρχική Εκκλησία, ο ναός των 40 Αγίων Μαρτύρων, το Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης, το τοπικό αρχαιολογικό μουσείο, αλλά και το χωριό Αρμπάνσι.

Το μοναστήρι της Ρίλα, που ιδρύθηκε από τον Άγιο Ιωάννη της Ρίλα τον 10ο αιώνα, βρίσκεται στο Όρος Ρίλα, ένα από τα υψηλότερα στη Βουλγαρία. Περιλαμβάνεται στον Κατάλογο της UNESCO με τα Μνημεία της Παγκόσμιας Κληρονομιάς και είναι ένα από τα μέρη που πρέπει να επισκεφτεί οποιοσδήποτε κάνει διακοπές στην Βουλγαρία.

Η επίσκεψη στο μοναστήρι μπορεί να συνδυαστεί με μια βόλτα στο ναό της Γεννήσεως της Θεοτόκου και στις Επτά Λίμνες- ένα μοναδικό μέρος, που αναβλύζει θετική ενέργεια.

Στην Γέφυρα του Διαβόλου, στο Άρντινο, φτάνει κάποιος οδηγώντας δύο ώρες από το Πλόντβιβ. Είναι ένα μνημείο του 16ου αιώνα και το συνοδεύουν διάφοροι θρύλοι. Το Αρντίνο βρίσκεται στη νότια Βουλγαρία, κοντά στο Κάρντζαλι, ένα μέρος με ιδιαίτερη αξία για την ιστορία των θρακικών φύλων. Στην περιοχή ζει η μουσουλμανική μειονότητα της Βουλγαρίας.

Το Περπέρικον είναι μια αρχαία, μυστηριώδης θρακική πόλη, ένας από τους μεγαλύτερους μεγαλιθικούς αρχαιολογικούς χώρους στα Βαλκάνια, και βρίσκεται σε μια βραχώδη περιοχή κοντά στο Κάρτζαλι.

Στο Περπέρικον ο επισκέπτης θα δει έναν τεράστιο βωμό, με διάμετρο τριών μέτρων, ερείπια σπιτιών και του οδικού δικτύου και το εξελιγμένο για την εποχή σύστημα ύδρευσης.  Πρόκειται για έναν κρυμμένο θησαυρό που λίγοι των γνωρίζουν, αλλά είναι παράδεισος για όσους ενδιαφέρονται για πολιτιστικές διαδρομές.

Στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται επίσης το φρούριο Βίσεγκραντ, η πυραμίδα Τατούλ και το θρακικό σύμπλεγμα των βράχων.

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στο Αφγανιστάν: Μειώθηκε στο… μισό ο αριθμός των νεκρών – «Είχε γίνει διπλή καταμέτρηση!» λένε οι Ταλιμπάν

Μέση Ανατολή: Στο Λίβανο η σύγκρουση με ρουκέτες από Χεζμπολάχ και βομβαρδισμούς του IDF – Ετοιμάζονται να μπουν στη Γάζα τα τανκς (Video/Photos)

Εκτέλεσαν κατάδικο την Παγκόσμια Ημέρα κατά της θανατικής ποινής – «Ζητώ συγγνώμη» ήταν τα τελευταία του λόγια

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 25.05.2024 03:43