search
ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 21:06
MENU CLOSE

Θεσσαλία: 19 νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης, 9 μόνο το τελευταίο 24ωρο

13.10.2023 19:13
thessalia zimies 887- new

Δέκα εννέα επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης από τις 6 Οκτωβρίου, και 34 κρούσματα, εκ των οποίων έξι νοσηλεύονται, έχουν καταγραφεί στη Θεσσαλία, σύμφωνα με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Φώτη Σερέτη.

Υπό διερεύνηση είναι 61 περιστατικά. «Κατεγράφησαν τρεις νέες νοσηλείες λόγω γαστρεντερίτιδας και 14 λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού. Ακόμη, εντοπίσθηκαν 19 νέα κρούσματα λεπτοσπείρωσης από την 6η Οκτωβρίου, τα εννέα εκ των οποίων παρατηρήθηκαν το τελευταίο 24ωρο», τόνισε ο Διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κατά τη σημερινή (13.10.2023) ενημέρωση από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων στη Λάρισα.

Σημειώνεται ότι από τους ελέγχους που διενεργήθηκαν, παράλληλα, 78 άτομα ήταν θετικά στον κορωνοϊό. Παρατηρήθηκε αύξηση της αναλογικής νοσηρότητας των λοιμώξεων του αναπνευστικού, η οποία βρίσκεται υπό παρακολούθηση.

Διαβάστε επίσης:

Κορωνοϊός: Τη Δευτέρα ενημέρωση για τα νέα εμβόλια

Θρομβεκτομή: Η επαναστατική θεραπεία για ασθενείς με εγκεφαλικό που γίνεται και στην Ελλάδα

Παππάς: «Ο Αγοραστός παραδέχθηκε αλληλογραφία με τον Καραμανλή για τα αντιπλημμυρικά – Να δοθεί στη δημοσιότητα» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 22.05.2024 21:06