search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:21
MENU CLOSE

Εμφύλιος στο Χάρβαρντ για τον πόλεμο στο Ισραήλ – Παραιτήσεις και «μαύρες λίστες»

14.10.2023 17:17
HARVARD

Κύμα αντιδράσεων έχει προκαλέσει επιστολή φοιτητών του Χάρβαρντ, οι οποίοι κατηγορούν το Ισραήλ για τον πόλεμο που έχει ξεσπάσει.

«Θεωρούμε το ισραηλινό καθεστώς απολύτως υπεύθυνο για όλη τη βία που εκτυλίσσεται», αναφέρει μεταξύ άλλων η επιστολή, υποστηρίζοντας παράλληλα πως «οι Παλαιστίνιοι έχουν αναγκαστεί να ζουν σε μια ανοιχτή φυλακή».

Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός δισεκατομμυριούχος Άινταν Όφερ και η σύζυγός του Μπατία, παραιτήθηκαν από το διοικητικό συμβούλιο του Πανεπιστημίου, εξαιτίας της στάσης του ιδρύματος μετά το ξέσπασμα του πολέμου, σημειώνοντας πως έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην ηγεσία του Χάρβαρντ.

«Καταδικάζουμε αυτούς που επιδιώκουν να κατηγορήσουν τον λαό του Ισραήλ για τις θηριωδίες που διέπραξε η τρομοκρατική οργάνωση Χαμάς», τόνισε το ζευγάρι στην ανακοίνωσή του. 

Στο μεταξύ, διευθύνοντες σύμβουλοι εταιρειών απαιτούν να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των φοιτητών που υπέγραψαν την επιστολή.

«Θέλω να ξέρω, έτσι ώστε να μην προσλάβω ποτέ αυτούς τους ανθρώπους», έγραψε σε ανάρτηση ο Τζόναθαν Νιούμαν, CEO της αλυσίδας εστιατορίων Sweetgreen. 

Αλλά και ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Άκμαν ζήτησε να δοθούν στη δημοσιότητα τα ονόματα των φοιτητών. «Οι φοιτητές υποστήριξαν τις ενέργειες τρομοκρατών», έγραψε στα social media ο επιχειρηματίας εξηγώντας πως θέλει να διασφαλίσει πως η εταιρεία του και άλλες δεν θα προσλάβουν κατά λάθος αυτούς τους φοιτητές.

Διαβάστε επίσης:

Λονδίνο: Διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη Παλαιστινίων στο κέντρο της πόλης

ΗΠΑ: «Αδειάζει» η Ουάσιγκτον την πρεσβεία της στην Ιερουσαλήμ

Γαλλία: Έκλεισε το μουσείο του Λούβρου υπό τον φόβο τρομοκρατικού χτυπήματος – Έτρεχαν πανικόβλητοι οι επισκέπτες (Videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10.05.2024 21:21