search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 04:51
MENU CLOSE

ΕΣΡ: Ανοίγει «Φάκελο Σκάι» για τους ρατσιστικούς υπαινιγμούς σε ραδιόφωνο και τηλεόραση – Σύσταση στα ΜΜΕ

16.10.2023 16:10
xiotisesr-aytias-NEW

«Φάκελος Σκάι» άνοιξε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης με τη νέα σύνθεση του.  Με όσα ομοφοβικάρατσιστικά σχόλια και υπονοούμενα σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ εκφράστηκαν από τις δημόσιες ραδιοφωνικές και τηλεοπτικές συχνότητες του Ομίλου Σκάι ασχολήθηκε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης στην πρώτη– σημερινή- συνεδρίαση με τη νέα σύνθεση του. Το topontiki.gr είχε αναφερθεί με σχετικό ρεπορτάζ νωρίτερα.

Η ολομέλεια του ΕΣΡ συζήτησε το θέμα εκτός ημερήσιας διάταξης. Στο πλαίσιο της συζήτησης και του προβληματισμού που αναπτύχθηκε δόθηκε εντολή στην νομική υπηρεσία της εποπτικής αρχής να κάνει τα προβλεπόμενα από το νόμο.

Τις επόμενες ημέρες (αν όχι ώρες) θα αποσταλεί αίτημα στον Σκάι ώστε με τη σειρά του να αποστείλει στο ΕΣΡ το επίμαχο υλικό από τη ραδιοφωνική εκπομπή «Μια του Νότη δυό του Χιώτη» της περασμένης Τετάρτης και από την εκπομπή «Καλημέρα» του περασμένου Σαββάτου, ανέφεραν το μεσημέρι άνθρωποι με γνώση περι τα της  εποπτικής αρχής των ηλεκτρονικών και ψηφιακών ΜΜΕ.

Με άλλα λόγια το ΕΣΡ άνοιξε «φάκελο Σκάι» για κάθε μια από τις δύο υποθέσεις. Νομικοί του Συμβουλίου θα ελέγξουν τα αποσπάσματα από τις επίμαχες εκπομπές για ενδεχόμενη παραβίαση διατάξεων της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας,  θα συντάξουν έκθεση η οποία θα συνοδεύεται από νομική τεκμηρίωση και γνωμοδότηση και θα την διαβιβάσουν στο μέλη της Αρχής.

Θα ακολουθήσει ακροαματική διαδικασία των νομικών εκπροσώπων των υπο έλεγχο ΜΜΕ οι οποίοι θα παράσχουν προφωρικώς ενημέρωση και εξηγήσεις και σε άλλη χρονική στιγμή, εντός συγκεκριμένης προθεσμίας, θα πρέπει να υποβάλλουν τα σχετικά γραπτά υπομνήματα.

Αφού έχουν τηρηθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, το ΕΣΡ σε προσεχή συνεδρίαση της ολομέλειας του θα εξετάσει τις υποθέσεις στο πλαίσιο ημερήσιας διάταξης και κατόπιν θα αποφανθεί.

Στο μεταξύ το ΕΣΡ, αναμένεται μεσω ΑΠΕ-όπως λέγεται-, να απευθύνει συστάσεις  στα ηλεκτρονικά ΜΜΕ για τήρηση των διατάξεων περι προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τον σεβασμό της προσωπικότητας του ατόμου στο πλαίσιο της ελευθερίας της έκφρασης, με αφορμή τα περιστατικά υπόρρητου ρατσισμού σε βάρος του Στέφανου Κασσελάκη, και περι προστασίας της παιδικής ηλικίας και αθωότητας με αφορμή περιστατικά με πλάνα ανηλίκων σε δελτία ειδήσεων και εκπομπές στο πλαίσιο ρεπορτάζ από τον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε ο δημοσιογράφος Πάρις Καλημερίδης

Η κάλπη είχε «μήνυμα» και για τα κανάλια

Κοινωνία Ώρα Mega: Απούσα η Ανθή Βούλγαρη – «Δυστυχώς σήμερα με άφησε μόνο μου» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58