search
ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 05:46
MENU CLOSE

Guardian: Απέλυσε βετεράνο σκιτσογράφο για αντισημιτισμό – Το σκίτσο με τον Νετανιάχου που «κόπηκε»

16.10.2023 11:32
guardian_new

Η εφημερίδα Guardian απέλυσε τον σκιτσογράφο Στιβ Μπελ, που εργαζόταν στην εταιρεία για 40 χρόνια, με αφορμή ένα σκίτσο που θεωρήθηκε «αντισημιτικό».

Ο βετεράνος σκιτσογράφος υπέβαλε προς δημοσίευση ένα σκίτσο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένζαμιν Νετανιάχου, ο οποίος απεικονίζεται με γάντια του μποξ και ένα νυστέρι στο χέρι του, να χαράζει στην κοιλιά του τον χάρτη της Γάζας, την οποία ετοιμάζεται να κόψει, καθώς λέει «Κάτοικοι της Γάζας, έξω τώρα!».

Οι επικριτές του Στιβ Μπελ υποστηρίζουν ότι το σκίτσο αυτό παραπέμπεις τον Σάιλοκ, τον Εβραίο τοκογλύφο στον «Έμπορο της Βενετίας» του Σαίξπηρ, ο οποίος απαιτεί «μια λίβρα σάρκας» από κάποιον που δεν μπορεί να αποπληρώσει το χρέος του.

Ο Στιβ Μπελ από την πλευρά του λέει ότι το σκίτσο είναι αναφορά σε ένα καρτούν της δεκαετίας του 1960, του Νταβίντ Λέβιν, ο οποίος είχε ζωγραφίσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Λίντον Τζόνσον, με μια ουλή στον κορμό του που ήταν ο χάρτης του Βιετνάμ.

Και γι’ αυτό ακριβώς ο Στιβ Μπελ υποβάλλοντας προς δημοσίευση το επίμαχο σκίτσο του έγραψε τις λέξεις «Μετά τον Νταβίντ Λέβιν».  Ο Στιβ Μπελ προσθέτει ότι το σκίτσο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Νετανιάχου δεν είναι καθόλου αντισημιτικό και επισημαίνει ότι μετά την στάση της διεύθυνσης του Guardian δεν επιθυμεί πλέον να δημοσιεύονται σκίτσα του στην εφημερίδα.

Ο Στιβ  Μπελ έγραψε στο Twitter ότι υπέβαλε το σκίτσο του για δημοσίευση, αλλά αισθάνθηκε «αιχμάλωτος», αφού είναι «σχεδόν αδύνατο να ζωγραφίσει κάποιος αυτό το θέμα (την ισραηλινή επίθεση στην Γάζα) χωρίς να κατηγορηθεί για αντισημιτισμό».

Από την πλευρά του Guardian επιβεβαιώθηκε η διακοπή της συνεργασίας με τον Στιβ Μπελ, και εκπρόσωπος της εφημερίδας δήλωσε στην Telegraph ότι «ελήφθη απόφαση να μην ανανεωθεί το συμβόλαιο του Στιβ Μπελ», προσθέτοντας ότι «τα σκίτσα του Στιβ Μπελ ήταν ένα σημαντικό κομμάτι του Guardian τα τελευταία 40 χρόνια, τον ευχαριστούμε και του ευχόμαστε τα καλύτερα».

Διαβάστε επίσης:

Reuters: Συμφωνία για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Νότια Γάζα – Διαψεύδουν Νετανιάχου και Χαμάς, μερική κατάπαυση του πυρός ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός

Φρικιαστικό έγκλημα μίσους στο Σικάγο – Σκότωσε με 26 μαχαιριές 6χρονο Παλαιστίνιο – «Οι Μουσουλμάνοι πρέπει να πεθάνετε»

Ισραήλ: Ο στρατός περιμένει την «πολιτική απόφαση» για να προχωρήσει στη χερσαία επιχείρησή στη Γάζα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08.05.2024 00:04