search
ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 02:01
MENU CLOSE

Κι όμως, η RealPolls είχε προβλέψει την επικράτηση του Δούκα, όπως και του Κασσελάκη στον ΣΥΡΙΖΑ! 

16.10.2023 07:30
DIMOS ATHINAS

Μπορεί για τους περισσότερους να είναι έκπληξη το αποτέλεσμα στο δήμο της Αθήνας, αλλά όσοι πρόσεξαν (και πίστεψαν) το γκάλοπ της RealPolls δεν αιφνιδιάστηκαν.

Η συγκεκριμένη εταιρία δημοσκοπήσεων ήταν ουσιαστικά η μοναδική που τόλμησε να κάνει (ή έστω να δημοσιοποιήσει) έρευνες για τη δημοτική μάχη της Αθήνας. Και μάλιστα μέρες πριν τις κάλπες – ακόμα και προ του δεύτερου γύρου.

Τι κατέγραψε η έρευνα πριν την πρώτη Κυριακή; Ότι εάν περάσει ο Χάρης Δούκας στο β’ γύρο – κάτι που φαινόταν πολύ πιθανό με βάση τα ευρήματά της – θα κέρδιζε τον Κώστα Μπακογιάννη. Κάτι που δεν ίσχυε για τον Κώστα Ζαχαριάδη, σύμφωνα πάντα με την εταιρία.

Η δεύτερη έρευνα, που παρουσιάστηκε από το Κόντρα channel την περασμένη Πέμπτη έδειξε ακριβώς αυτό το οποίο έγινε τελικά: Ότι ο κ. Δούκας θα κέρδιζε. Κι έτσι η έρευνα δικαιώθηκε.

Κι όμως. Δεν είναι η πρώτη φορά που η RealPolls πέτυχε το αποτέλεσμα μίας αναμέτρησης, που είναι δύσκολη οποιαδήποτε πρόβλεψη.

Πρόκειται για την εταιρία που είχε πετύχει και την επικράτηση του Στέφανου Κασσελάκη στη μάχη διαδοχής στον ΣΥΡΙΖΑ. Και στον πρώτο γύρο και στην τελική μάχη, καθώς έκανε εκτεταμένη και… κανονική έρευνα στο πραγματικό εκλογικό σώμα που πήγε στις κάλπες – και τη σύνθεση του οποίου δεν μπορούσαν να εντοπίσουν οι άλλες εταιρίες δημοσκοπήσεων.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Δημοκρατία: «Μπλέκουν» και τον Κασιδιάρη στη νίκη Δούκα – Βαρύ και… ασήκωτο το κλίμα  

ΠΑΣΟΚ: Ο Ανδρουλάκης ξέχασε να αναφερθεί στον Δούκα – Το νεύμα των δημοσιογράφων  

Σταμάτης Κραουνάκης: «Καλώς τον πρόεδρο, καλώς τον Τάιλερ» – Στο Ηρώδειο ο Στέφανος Κασσελάκης

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 16.05.2024 01:32