search
ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:26
MENU CLOSE

Μεσανατολικό: Το «πράσινο φως» του Μπάιντεν στον Νετανιάχου και η πρόταση της Αιγύπτου για γκέτο Παλαιστινίων στην έρημο (videos)

18.10.2023 15:20
israel_gaza_biden_1810_1920-1080_2_new

Όταν οι Αμερικανοί είπαν ότι η ομάδα των συμβούλων εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου θα εξετάσουν τι προκάλεσε το μακελειό στο νοσοκομείο Αλ Αχλί στη Γάζα, πολλοί πίστευαν ότι θα γινόταν μία διεξοδική έρευνα. Αντ’ αυτού, ο πρόεδρος Μπάιντεν μετέβη σήμερα στο Ισραήλ, έχοντας ήδη αποφασίσει ότι για το μακελειό «ευθύνονται οι άλλοι»

Ο Μπάιντεν εξέφρασε τη θλίψη του για όσα έγιναν, λες και ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου ήταν ένα συνηθισμένο γεγονός. Κατά τον Άλαν Φίσερ, ανταποκριτή του Al Jazeera στο Τελ Αβίβ, ο Μπάιντεν με την στάση του «στην ουσία έδωσε στο Ισραήλ το πράσινο φως για να ενεργεί κατά πως το βολεύει».

Ισοπεδώθηκε συγκρότημα κατοικιών στη Χαν Γιουνίς – Δεκάδες νεκροί και τραυματίες

Την ώρα που ο πρόεδρος Μπάιντεν συναντάτο με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου, οι ισραηλινές δυνάμεις ισοπέδωναν ένα συγκρότημα κατοικιών στην Χαν Γιουνίς, στο νότιο τμήμα της Γάζας, όπου έχασαν τη ζωή τους επτά άμαχοι και άλλοι 40 τραυματίστηκαν σοβαρά. Οι περισσότεροι από τους νεκρούς και τους τραυματίες ήταν πρόσφυγες, που είχαν καταφύγει στη νότια Γάζα από άλλα σημεία της αποκλεισμένης παλαιστινιακής περιοχής.

«Φέρτε κι ένα λίτρο καυσίμων στα νοσοκομεία»

Στα νοσοκομεία η κατάσταση είναι δραματική, καθώς τελειώνουν τα καύσιμα με τα οποία λειτουργούν οι γεννήτριες των νοσοκομείων. Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι ότι σε ορισμένα τμήματα νοσοκομείων έχουν ήδη κλείσει οι γεννήτριες και σε άλλα θα σταματήσουν τις επόμενες ώρες.

Οι υπεύθυνοι για τη λειτουργία των νοσοκομείων στην Γάζα απευθύνουν εκκλήσεις στους πολίτες να μεταφέρουν στα νοσοκομεία έστω κι ένα λίτρο πετρελαίου, αν έχουν στη διάθεσή τους, γιατί είναι κρίσιμη η ανάγκη για να σωθούν οι ζωές τραυματιών.

Μαζικές συλλήψεις στη Δυτική Όχθη

Στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν σήμερα 65 Παλαιστίνιους, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων Wafa. Μετά την 7η Οκτωβρίου οι κατοχικές δυνάμεις στη Δυτική Όχθη έχουν συλλάβει 750 Παλαιστίνιους.

Και η πρόταση της Αιγύπτου για την τύχη των Παλαιστίνιων: Στείλτε τους στην έρημο!!!

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο, πρότεινε στο Ισραήλ να μεταφέρει τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες στην έρημο Νεγκέβ, αντί να ζητά από την Αίγυπτο να τους φιλοξενήσει.

«Υπάρχει η έρημος Νεγκέβ στο Ισραήλ. Οι Παλαιστίνιοι μπορούν να μεταφερθούν στην έρημο Νεγκέβ μέχρι να κάνουν οι Ισραηλινοί ό,τι θέλουν με τις στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Λωρίδα της Γάζας και στην συνέχεια να επιστρέψουν οι Παλαιστίνιοι άμαχοι», δήλωσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος, στη συνέντευξη που έδωσε έχοντας δίπλα τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

«Αν οι Παλαιστίνιοι μεταφερθούν στην Αίγυπτο, η στρατιωτική επιχείρηση που άρχισε το Ισραήλ μπορεί να διαρκέσει για χρόνια. Σε αυτή την περίπτωση η Αίγυπτος θα επωμιστεί τις συνέπειες και το Σινά θα μετατραπεί σε ζώνη επιχειρήσεων κατά του Ισραήλ και τότε η Αίγυπτος θα στιγματιστεί ως βάση τρομοκρατών», πρόσθεσε ο Αιγύπτιος πρόεδρος.

Διαβάστε επίσης:

Γαλλία: Εκκενώθηκε ξανά το ανάκτορο των Βερσαλλιών μετά από απειλή για βόμβα

Γαλλία: Εκκενώθηκαν έξι αεροδρόμια μετά από απειλές για βόμβα (videos)

Γάζα: Το Ισραήλ επιμένει να ισχυρίζεται ότι δεν βομβάρδισε το νοσοκομείο – Επικαλείται «αποδείξεις» με ηχητικό και βίντεο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11.05.2024 09:16