search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:54
MENU CLOSE

Χρήστος Σταϊκούρας: Σε εξέλιξη μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα – Κόντρα με Ζωή για Αγοραστό

19.10.2023 14:47
xristos-staikouras-new

Σε εξέλιξη βρίσκονται μελέτες ύψους 28,9 εκατ. ευρώ για 11 μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα σύμφωνα με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σταϊκούρα. Στο πλαίσιο συζήτησης νομοσχεδίου αρμοδιότητάς του ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ακόμη πως υλοποιούνται 10 αντιπλημμυρικά έργα ύψους 344 εκατ. ευρώ στην Αττική, ενώ 4 έργα ύψους 197 εκατ. ευρώ είναι υπό ανάθεση και άλλα 2 ύψους 497 εκατ. ευρώ μέσω ΣΔΙΤ.

Σε ότι αφορά στην απένταξη αντιπλημμυρικών έργων από το Ταμείο Ανάκαμψης ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών ανέφερε πως αυτό έγινε γιατί ήταν αδύνατο να υλοποιηθούν εντός χρονοδιαγραμμάτων. «Δεν θα μπορούσαν να υλοποιηθούν και θα χάναμε και τους πόρους, αναζητούμε πόρους, είναι ώριμα έργα αφού υπάρχουν μελέτες, αλλά δεν έβγαιναν μέχρι το 2025 να έχουν υλοποιηθεί», είπε.

Ο κ. Σταϊκούρας ήρθε σε κόντρα με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. «Ο κ. Αγοραστός μπάζωσε άρον -άρον το σημείο του τραγικού δυστυχήματος», είπε η κ. Κωνσταντοπούλου κάνοντας λόγο για απόπειρα συγκάλυψης. «Να μην κρυφτούν στο σκοτάδι  οι ευθύνες σας και να μην υπάρξουν ξανά νέοι άνθρωποι που χάνουν τη ζωή τους από τη δική σας εγκληματική στάση του πάμε και όπου βγει του διορισμού με ρουσφέτι σταθμάρχη», είπε με τον υπουργό να απαντά ότι οι καταστροφές στο δίκτυο είναι πολύ μεγάλες και επιχειρείται σταδιακά η ανάκτησή του. Το κόστος εκτιμάται στα 185 εκατ. ευρώ.

Να ψηφίσουν τα κόμματα την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για συγκρότηση προανακριτικής επιτροπής για το δυστύχημα στα Τέμπη, ζήτησε ο Μιχάλης Κατρίνης. «Γιατί μπορεί η άποψη των επικοινωνιακών συμβούλων του Πρωθυπουργού να είναι ότι οι νεκροί ξεχνιούνται μετά από ένα μήνα, αλλά υπάρχουν και κάποιοι που δεν ξεχνούν. Υπάρχουν και κάποιοι που έχασαν άδικα τα παιδιά τους και ζητούν δικαίωση, ζητούν δικαιοσύνη», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: «Στηρίζουμε και θα στηρίξουμε ενεργά τον αγώνα υπέρ της δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Παλαιστινιακού»

Αυγέρη: Τέρμα οι ελίτ! Τα όργανα του κόμματος δεν είναι ιερατείο – Ορισμένοι κάνουν σα να μην έχουμε ψηφίσει για πρόεδρο (video)

Κωνσταντίνος Δασκαλάκης: Επικεφαλής της νέας συμβουλευτικής επιτροπής για την τεχνητή νοημοσύνη – Όλα τα μέλη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 15:53