search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:44
MENU CLOSE

Παρέμβαση Σαλάχ για Γάζα, μετά την κατακραυγή: «Να σταματήσουν οι σφαγές αθώων» (video)

19.10.2023 09:24
salah_mohamed_new

Ο επιθετικός της Λίβερπουλ, Μοχάμεντ Σαλάχ, ζήτησε μέσω social media «να σταματήσουν οι σφαγές αθώων», στη Γάζα, λέγοντας ότι πρέπει να επιτραπεί αμέσως η ανθρωπιστική βοήθεια στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα.

Ο Σαλάχ δημοσίευσε ένα βιντεοσκοπημένο μήνυμα στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κάνοντας την πρώτη του παρέμβαση για την κατάσταση στη Γάζα, αφού δέχθηκε σφοδρή κριτική στην πατρίδα του την Αίγυπτο, διότι έμεινε σιωπηλός για το θέμα για περισσότερο από μια εβδομάδα.

«Ποτέ δεν είναι εύκολο να μιλάς σε τόσο δύσκολες στιγμές. Τις τελευταίες ημέρες, γίναμε μάρτυρες ακραίας βίας και βαρβαρότητας που καταστρέφουν τις καρδιές μας. Υπάρχει πάρα πολλή βία και βαναυσότητα. Δεν αντέχεται να βλέπεις την κλιμάκωση των τελευταίων εβδομάδων. Όλες οι ζωές είναι ιερές και πρέπει να προστατεύονται.

Οι σφαγές πρέπει να σταματήσουν, οικογένειες διαλύονται! Αυτό που είναι ξεκάθαρο τώρα είναι το γεγονός πως πρέπει να επιτραπεί αμέσως η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα. Οι κάτοικοι της Γάζας ζουν σε άθλιες συνθήκες. Οι σκηνές στο νοσοκομείο το χθεσινό βράδυ ήταν τρομακτικές. Οι άνθρωποι στη Γάζα, χρειάζονται φαγητό, νερό και ιατρικά υλικά άμεσα. Καλώ τους παγκόσμιους ηγέτες να ενωθούν, ώστε να αποτρέψουν περαιτέρω σφαγές αθώων. Η ανθρωπιά πρέπει να επικρατήσει» ήταν το μήνυμα του Αιγύπτιου ποδοσφαιριστή.

Πολλοί Αιγύπτιοι οπαδοί επέκριναν τον Σαλάχ την περασμένη εβδομάδα, λέγοντας ότι θα έπρεπε να είχε μιλήσει για την υπεράσπιση των Παλαιστινίων.

Κάποιοι μάλιστα ξεκίνησαν μια διαδικτυακή καμπάνια για να τον κάνουν unfollow στα social media.

Η κριτική που ασκήθηκε στον 31χρονο εντάθηκε όταν ο βομβαρδισμός του νοσοκομείου την Τρίτη, σκότωσε εκατοντάδες άμαχους Παλαιστίνιους.

Διαβάστε επίσης:

ΗΠΑ: Τρία παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε πυρκαγιά – Συνελήφθη ο πατέρας (video)

Burt Young: Πέθανε ο «Paulie» των ταινιών «Rocky» – Το «αντίο» του Σταλόνε στον ηθοποιό (Videos)

Πόλεμος στο Ισραήλ: Ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα από το πέρασμα της Ράφα – «Ναι» από την Αίγυπτο (Photo/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 15:39