search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 23:10
MENU CLOSE

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Πότε τελειώνει το …καλοκαίρι – Έρχεται κύμα κακοκαιρίας με καταιγίδες και πτώση της θερμοκρασίας

22.10.2023 12:05
kairos 887- new

«Βαθιά Ανοιξη στην καρδιά του φθινοπώρου» χαρακτηρίζει ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης την καλοκαιρία που διανύουμε με τις θερμοκρασίες να είναι ψηλά για την εποχή, την υγρασία και την αφρικανική σκόνη.

Ο μετεωρολόγος του OPEN αναφέρει ενδεικτικά τις θερμοκρασίες που καταγράφηκαν (δυτική Στερεά: 28° βαθμούς, δυτική Πελοπόννησος: 28°, Βοιωτία και Εύβοια 30° βαθμούς Κελσίου), τονίζοντας πως η μέγιστη θερμοκρασιακή κατάσταση της Αττικής τον μήνα Οκτώβριο είναι περίπου 22° με 23° βαθμοί Κελσίου.

Όπως αναφέρει, «τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες να διατηρούνται τόσο αύριο αλλά και για τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας», ωστόσο όλα δείχνουν πως τις επόμενες ημέρες ο καιρός θα χαλάσει.

«Το Καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου φαίνεται πως θα ολοκληρώσει τη δράση του για φέτος ακριβώς ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου με ένα κύμα κακοκαιρίας να μας έρχεται από τα δυτικά και να επηρεάζει αρκετές περιοχές της χώρας μας με βροχές, καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

Ολόκληρη η πρόγνωση Μαρουσάκη:

«Μια αρκετά ζεστή ημέρα ήταν η σημερινή για τα δεδομένα της εποχής που βρισκόμαστε με τον υδράργυρο να προσεγγίζει ή και να ξεπερνά σε ορισμένες περιοχές ακόμη και τους 28° βαθμούς Κελσίου.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι προς τη δυτική Στερεά τα θερμόμετρα προσέγγισαν τους 28° βαθμούς, στη δυτική Πελοπόννησο τοπικά ξεπεράσαμε και τους 28°, ενώ προς τη Βοιωτία και την Εύβοια τα θερμόμετρα άγγιξαν σε τοπικό επίπεδο ακόμη και τους 30° βαθμούς Κελσίου».

«Για να έχουμε ένα μέτρο σύγκρισης της θερμοκρασιακής κατάστασης αξίζει να αναφέρουμε ότι στην Αττική για τον μήνα Οκτώβριο η μέση μέγιστη θερμοκρασία είναι περίπου 22° με 23° βαθμοί κελσίου.

ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ

Τα προγνωστικά στοιχεία θέλουν τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες να διατηρούνται τόσο αύριο αλλά και για τις πρώτες ημέρες της νέας εβδομάδας με τον καιρό να θυμίζει προχωρημένη Άνοιξη σε πολλά γεωγραφικά διαμερίσματα.

Χαρακτηριστικοί είναι οι προγνωστικοί χάρτες του μετεωρολογικού μας μοντέλου σχετικά με τις μέγιστες θερμοκρασίες που αναμένεται να επικρατήσουν τις επόμενες τρεις ημέρες όπου ο υδράργυρος θα προσεγγίζει σε αρκετές περιοχές τους 27° με 28° βαθμούς Κελσίου.

ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

ΜΕΓΙΣΤΕΣ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

ΑΥΞΗΜΕΝΗ ΥΓΡΑΣΙΑ ΚΑΙ ΟΜΙΧΛΕΣ

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία των τελευταίων ημερών οδηγεί στην επικράτηση νοτίων ανέμων, ανέμων δηλαδή που κατευθύνονται από την θάλασσα προς την ξηρά και που είναι εμπλουτισμένοι με υδρατμούς. Κατά τη διάρκεια της νύχτας όμως η θερμοκρασία πάνω από την ξηρά πέφτει αρκετούς βαθμούς. Έτσι λοιπόν αυτός ο πιο θερμός και πιο υγρός αέρας καθώς εισέρχεται σε παραθαλάσσια χερσαία τμήματα κινείται πάνω από ψυχρότερες επιφάνειες με αποτέλεσμα τον σχηματισμό ομίχλης, γνωστή και σαν ομίχλη μεταφοράς.

Στον χάρτη που ακολουθεί επισημαίνουμε με πλαίσια τις γεωγραφικές εκτάσεις όπου αύριο ενδέχεται να παρατηρηθεί το φαινόμενο της ομίχλης μεταφοράς.

ΧΑΡΤΗΣ ΝΕΦΩΣΗΣ

Αξίζει να αναφέρουμε πάντως ότι αύριο Κυριακή δεν θα απουσιάσουν και οι βροχές από το καιρικό σκηνικό οι οποίες θα αφορούν τα βορειοδυτικά τμήματα κάτι που απεικονίζεται και στον χάρτη βροχόπτωσης που ακολουθεί.

ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΜΕΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΜΕ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ

Το Καλοκαιράκι του Αγίου Δημητρίου φαίνεται πως θα ολοκληρώσει τη δράση του για φέτος ακριβώς ανήμερα της γιορτής του Αγίου Δημητρίου με ένα κύμα κακοκαιρίας να μας έρχεται από τα δυτικά και να επηρεάζει αρκετές περιοχές της χώρας μας με βροχές, καταιγίδες αλλά και πτώση της θερμοκρασίας.

Οι επόμενες ημέρες θα μας δείξουν αν αυτή η αλλαγή επηρεάσει και τις εορταστικές εκδηλώσεις για την εθνική μας εορτή ή ο καιρός μας κάνει το χατίρι και βελτιωθεί.

ΧΑΡΤΗΣ ΒΡΟΧΟΠΤΩΣΗΣ ΓΙΑ ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ 26ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός τώρα κοντά στη Λαμία – «Κουνήθηκαν» και οι γύρω περιοχές

Κρήτη: Στο νοσοκομείο τρεις ισραηλινοί μετά από έκρηξη σε σπίτι – 5χρονος ανάμεσα στους τραυματίες

Βουλιαγμένη: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω αθλητικής εκδήλωσης – Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 22:59