search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:59
MENU CLOSE

Κεραμέως για νέους διοικητές στο Δημόσιο: Απαραίτητη η συνέντευξη – Από τους υπουργούς η τελική επιλογή (video)

23.10.2023 12:15
kerameos psofow apodimon – new

Το νέο σύστημα επιλογής Διοικήσεων φορέων του Δημοσίου, το οποίο περιλαμβάνεται στο σχετικό νομοσχέδιο που βρίσκεται προς δημόσια διαβούλευση, εξήγησε η Νίκη Κεραμέως.

Η υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Δευτέρας (23/10), αναφέρθηκε αναλυτικά στην διαδικασία και επανέλαβε ότι πρόκειται για κεντρική κυβερνητική απόφαση.

«Μιλάμε καταρχάς για φορείς του Δημοσίου. Μπορεί να είναι φορείς εθνικής εμβέλειας, όπως είναι για παράδειγμα το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης, ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων. Μιλάμε για φορείς που έχουν τοπική εμβέλεια, διαχείριση ενός γυμναστηρίου, μιας δημόσιας βιβλιοθήκης. Και μιλάμε για τα νοσοκομεία που είναι μια κατηγορία από μόνη της. Σύνολο περίπου 600 θέσεις. Είναι οι επικεφαλείς αυτών των φορέων, πρόεδροι, αντιπρόεδροι, διοικητές, αναπληρωτές διοικητές», είπε η Νίκη Κεραμέως.

«Θα γίνουν νέες κρίσεις για όλους. Οι υφιστάμενοι, εάν πληρούν τις προϋποθέσεις του νέου νόμου, μπορούν να είναι ξανά υποψήφιοι. Αν δεν τις πληρούν, δεν μπορούν να είναι. Η κυβέρνηση έχει πάρει μια απόφαση να σηκώσει πιο ψηλά τις απαιτήσεις», πρόσθεσε.

Όπως περιέγραψε η νέα διαδικασία θα έχει τέσσερα βασικά στοιχεία:

  • Αυστηροποίηση των κριτηρίων
  • Οριζόντια τεστ δεξιοτήτων σε όλο το Δημόσιο υπό το ΑΣΕΠ
  • Μοριοδότηση (πτυχία κα)
  • Συνέντευξη

Ειδικά για το θέμα της συνέντευξης και το κατά πόσο μπορεί να ελλοχεύει ο κίνδυνος αλλοίωσης της τελικής επιλογής, η Νίκη Κεραμέως απάντησε ότι κανένας υποψήφιος δεν θα φτάνει σε αυτήν αν δεν έχει πάει καλά στο τεστ.

Επίσης, σημείωσε ότι παντού στο εξωτερικό σε αντίστοιχες θέσεις προβλέπεται συνέντευξη του υποψηφίου.

«Όλη η διαδικασία που γίνεται υπό τον ΑΣΕΠ καταλήγει στους τρεις επικρατέστερους. Ο αρμόδιος για τον κάθε φορέα υπουργός επιλέγει έναν από τους τρεις. Το κάνει ο υπουργός γιατί εκείνος είναι που θα συνεργάζεται πολύ στενά με αυτόν τον άνθρωπο», κατέληξε.

Διαβάστε επίσης:

Νικητιάδης: Να ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών στα Δωδεκάνησα

Πολάκης κατά Φίλη: Αποδέξου για προεδρο τον Κασσελάκη ή «άρον τον κράββατόν σου και περιπάτει»

Αποχώρηση Κούλογλου: Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την έδρα πίσω και θυμίζει ότι ο ευρωβουλευτής έχει παρελθόν επιζήμιων παρεμβάσεων – «Δεν την παραδίδω» λέει ο ίδιος

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 06:56