search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:07
MENU CLOSE

«Φόνοι στο καμπαναριό»: Πολιτικές αντιδράσεις και προσφυγή στο ΕΣΡ για τη σειρά του Alpha

24.10.2023 09:46
fonoi-sto-kampanario

Μάλλον αναμενόμενη ήταν η αντίδραση από τη Νίκη- Δημοκρατικό Πατριωτικό Κίνημα για τη σειρά μυθοπλασίας «Φόνοι στο καμπαναριό»  του Alpha το πρώτο επεισόδιο της οποίας προβλήθηκε το βράδυ της περασμένης Παρασκευής .

H Nίκη καλεί το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης και ζητά με παρέμβαση του να πράξει τα προβλεπόμενα από το νόμο- υπονοώντας την διακοπή μετάδοσης της σειράς- επειδή «με την επίφαση μιας δήθεν ελευθερίας έκφρασης, απροκάλυπτα προσβάλλεται, υβρίζεται και διαπομπεύεται ο μοναστικός βίος».

Η Νίκη στην ανακοίνωσή της τονίζει πως  «η μοναστική μας παράδοση, δεν είναι απλώς ένα κόσμημα του ελληνορθόδοξου πολιτισμού μας. Αποτελεί τη δοκιμασμένη ανά τους αιώνες παλαίστρα, από την οποία αναδεικνύονται Άγιοι σε κάθε εποχή. Στέκεται πηγή για το πνευματικό ξεδίψασμα εκατομμυρίων Ελλήνων, που εκεί βρίσκουν αποκούμπι, παρηγοριά, δύναμη, πίστη, τον ίδιο τον εαυτό τους, ώστε να επιβιώσουν και να σταθούν ως άνθρωποι, ως οικογενειάρχες και ως πολίτες, μέσα στον κόσμο».

Και αναμένει η Νίκη από το ΕΣΡ «να πράξει τα δέοντα με βάση την ευθύνη και αρμοδιότητά του που προσδιορίζεται από το Σύνταγμα (άρθρο 15 παρ. 2), το οποίο προβλέπει τον άμεσο έλεγχο του κράτους επί της τηλεοράσεως με σκοπό, μεταξύ άλλων, «την εξασφάλιση της ποιοτικής στάθμης των προγραμμάτων που επιβάλλει η κοινωνική αποστολή της ραδιοφωνίας και της τηλεόρασης και η πολιτιστική ανάπτυξη της χώρας, καθώς και τον σεβασμό της αξίας του ανθρώπου»».

Σε σκηνοθεσία του Αντώνη Αγγελόπουλου και σενάριο των Νίκου Τσιάμη, Νίκου Μήτσα και Παναγιώτη Χριστόπουλου, η σειρά  «Φόνοι Στο Καμπαναριό» προβάλλεται κάθε Παρασκευή, στις 21.00 και όπως τονίζει ο σταθμός πρόκειται για μια σουρεαλιστική κωμωδία: : «To κουβάρι του μυστηρίου της πιο θεϊκής κωμωδίας άρχισε να ξετυλίγεται στον Alpha, σε μία αστυνομική κωμωδία με λίγα αποδεικτικά στοιχεία, πολλούς υπόπτους και αμέτρητες ξεκαρδιστικές καταστάσεις».

Πρωταγωνιστούν οι Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ρένια Λουιζίδου, Άννη Θεοχάρη, Μένη Κωνσταντινίδου, Λυδία Τζανουδάκη, Γιωργής Τσουρής, Βαγγέλης Δαούσης, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Κώστας Μαγκλάρας, Περικλής Αλμπάνης, Νικόλας Απέργης, Αντριάνα Ανδρέοβιτς.

Η σειρά εξάλλου έχει προκαλέσει και την αντίδραση της Ιεράς Μητρόπολης  Γνήσιων Ορθόδοξων Χριστιανών Αττικής-  Βοιωτίας.

Διαβάστε επίσης:

Με τηλεθέαση Ιουλίου «έκλεισε» το Σαββατοκύριακο

Τηλεθέαση: Η μερίδα του λέοντος άλλαξε χέρια το Σαββατοκύριακο

Τηλεθέαση: Οι περισσότεροι «ψήφισαν» τη «Γη της ελιάς»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 17:07