search
ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 04:11
MENU CLOSE

Διαδηλωτές υπέρ της Παλαιστίνης διακόπτουν ομιλία του Μπλίνκεν (Videos)

31.10.2023 16:44
blinken

Η εναρκτήρια ομιλία του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν διακόπηκε σήμερα από διαδηλωτές οι οποίοι σχεδόν μετά από κάθε φράση που εκστόμιζε, φώναζαν συνθήματα για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, καταδικάζοντας την υποστήριξη της κυβέρνησης Μπάιντεν στον πόλεμο του Ισραήλ.

Καθώς ξεκίνησε η ακρόαση, οι διαδηλωτές σήκωσαν τα βαμμένα κόκκινα χέρια τους στον αέρα ως αντιπολεμική διαμαρτυρία.

Ο Μπλίνκεν είπε «Χωρίς γρήγορη και διαρκή ανθρωπιστική βοήθεια, η σύγκρουση είναι πολύ πιο πιθανό να εξαπλωθεί. Οι δυσκολίες θα αυξηθούν και η Χαμάς και οι χορηγοί της θα επωφεληθούν παρουσιάζοντας τους εαυτούς τους ως σωτήρες της ίδιας της απόγνωσης που δημιούργησαν».

Δύο από τους κορυφαίους συμβούλους του προέδρου Τζο Μπάιντεν θα προσπαθήσουν να πείσουν τους αμερικανούς νομοθέτες την Τρίτη ότι είναι προς το συμφέρον της χώρας να παράσχει δισεκατομμύρια στην Ουκρανία και στο Ισραήλ.

Λέγοντας ότι η υποστήριξη των δύο χωρών είναι ζωτικής σημασίας για την εθνική ασφάλεια, ο Μπάιντεν ζήτησε 61,4 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία, περίπου τα μισά από τα οποία θα δαπανηθούν στις Ηνωμένες Πολιτείες για την αναπλήρωση των αποθεμάτων όπλων που είχαν εξαντληθεί από την προηγούμενη αποστολή προς το Κίεβο.

Ο Μπάιντεν ζήτησε επίσης 14,3 δισεκατομμύρια δολάρια για το Ισραήλ, 9 δισεκατομμύρια δολάρια για ανθρωπιστική βοήθεια – για το Ισραήλ και τη Γάζας – 13,6 δισεκατομμύρια δολάρια για την ασφάλεια των συνόρων των ΗΠΑ, 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε στρατιωτική βοήθεια και κυβερνητική χρηματοδότηση για την αντιμετώπιση των περιφερειακών προσπαθειών της Κίνας στην Ασία.

Διαβάστε επίσης:

«Έτοιμη να εκραγεί» η Δυτική Όχθη – Προειδοποίηση για τις κλιμακούμενες εντάσεις

Συναγερμός στο Παρίσι: Αστυνομικά πυρά κατά γυναίκας που φορούσε αμπάγια – «Υποστήριζε την τρομοκρατία»

Συναισθηματικός εκβιασμός από το Ισραήλ στον ΟΗΕ: Φόρεσαν τα κίτρινα αστέρια των Ναζί στο πέτο (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 07.05.2024 00:06