search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:02
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Αθώος δήλωσε 71χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε 6χρονο μουσουλμάνο

31.10.2023 15:32
Joseph-Czuba
AP

Αθώος δήλωσε χθες, Δευτέρα, ενώπιον δικαστή ο 71χρονος Τζόζεφ Τζούμπα, ο οποίος κατηγορείται για τον φόνο ενός 6χρονου μουσουλμάνου Αμερικανοπαλαιστίνιου και τον τραυματισμό της μητέρας του στο Ιλινόι, στις ΗΠΑ. Η δολοφονία σημειώθηκε μία εβδομάδα μετά το πρόσφατο ξέσπασμα των εχθροπραξιών ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς. Ο δικαστής έδωσε εντολή να παραμείνει υπό κράτηση.

Ο Τζόζεφ Τζούμπα κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τους ενοικιαστές του, την 32χρονη Χάναν Σαχίν, η οποία επέζησε, και τον 6χρονο γιο της Ουάντια αλ Φαγιούμ, ο οποίος υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο στις 14 Οκτωβρίου, κοντά στο Σικάγο, στις βορειοανατολικές ΗΠΑ.

Κατά την εμφάνισή του ενώπιον δικαστή της κομητείας του Γουίλς, ο 71χρονος κατηγορούμενος δήλωσε αθώος στις οκτώ κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, μεταξύ των οποίων για ανθρωποκτονία και έγκλημα υποκινούμενο από το ρατσιστικό μίσος, και δόθηκε εντολή να παραμείνει υπό κράτηση ως την επόμενη εμφάνισή του ενώπιον των δικαστικών αρχών, η οποία προβλέπεται για τις 8 Ιανουαρίου.

Μητέρα και γιος “βρέθηκαν στο στόχαστρο του υπόπτου επειδή είναι μουσουλμάνοι και λόγω της σύγκρουσης που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή με τη Χαμάς και τους Ισραηλινούς, ανακοίνωσε η αστυνομία, διευκρινίζοντας ότι το αγόρι δέχθηκε 26 μαχαιριές.

Στη νεκροτομή αφαιρέθηκε από την κοιλιά του παιδιού ένα στρατιωτικό μαχαίρι με λεπίδα 15 εκατοστών. Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζορτζ Μπάιντεν καταδίκασε στις 15 Οκτωβρίου μια “φρικτή πράξη μίσους” που “δεν έχει θέση στην Αμερική”.

Διαβάστε επίσης:

Αγία Σοφία: Από 15 Ιανουαρίου με εισιτήριο η επίσκεψη τουριστών στο μνημείο

Συναγερμός στο Παρίσι: Αστυνομικά πυρά κατά γυναίκας που φορούσε αμπάγια – «Υποστήριζε την τρομοκρατία»

Νετανιάχου για απώλειες αμάχων: Και οι Σύμμαχοι βομβάρδισαν σχολεία στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο – Κανείς δεν τους είπε μην εξαλείψετε το ναζισμό

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 19:01