search
ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:14
MENU CLOSE

ΕΡΤ: Σχέδια για αλλαγές στο διοικητικό σχήμα της κρατικής ραδιοτηλεόρασης

02.11.2023 15:13
ert_new

Παράλληλα με το σχέδιο της διοίκησης της ΕΡΤ για τη συγχώνευση των ΕΡΤ2 και ΕΡΤ3 γίνονται σχεδιασμοί, σε κυβερνητικό επίπεδο, για τη νέα σύνθεση του επιτελικού σχήματος του κρατικού ραδιοτηλεοπτικού οργανισμού. Η θητεία του ΔΣ της ΕΡΤ με την παρούσα σύνθεση οδεύει προς τη συμπλήρωση της διάρκειας της. 

Κύκλοι περί την ΕΡΤ αναφέρουν πως έχει δεχθεί κρούση για τη θέση του προέδρου, στο πλαίσιο ανίσχευσης διαθέσεων και προθέσεων, δημοσιογράφος – παιδί της ΕΡΤ, με διαρκή παρουσία και δράση στα κοινά και με θητεία στα βουλευτικά έδρανα.

Στο νέο σχήμα του ΔΣ της εταιρείας, κυβερνητικοί κύκλοι θα ήθελαν να δουν τη δημοσιογράφο Μαρία Χούκλη ή την καθηγήτρια οικονομικών στο Πάντειο πανεπιστήμιο, Αντιγόνη Λυμπεράκη και πρώην βουλευτή (με το «Ποτάμι») ή και τις δύο μαζί, ως μέλη του. Μια εκδοχή διατηρεί ανοιχτό το ενδεχόμενο που θέλει τη Μαρία Χούκλη μεταξύ των υποψηφίων για τον προεδρικό θώκο της ΕΡΤ.

Η εκκρεμότητα κάλυψης της θέσης του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΤ, έπειτα από την παραίτηση του Γιώργου Γαμπρίτσου το Μάιο του 2022 οδεύει προς ρύθμιση με την επικείμενη προκήρυξη σχετικού διαγωνισμού η οποία αναμένεται να αναρτηθεί στη διαύγεια το επόμενο -σύντομο, όπως λέγεται- διάστημα.

Σε διερευνητικές επαφές φέρεται να έχει εκφραστεί θετικά η πρόεδρος του ελληνικού παραρτήματος του παγκόσμιου δικτύου WITF γυναικών για τον κινηματογράφο και την τηλεόραση, Κατερίνα Κασκανιώτη με πολυετή θητεία και εμπειρία της τηλεοπτικής αγοράς καθώς υπήρξε Pay TV Executive Director, Nova έως το 2021.

Διαβάστε επίσης:

Στο «Ενώπιος Ενωπίω» Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης

ΑΝΤ1: «Τελεία» στην κοινή πορεία με τον διευθυντή προγράμματος Τζώρτζη Ποφάντη

Τηλεθέαση: «Πήρε κεφάλι» ο «Σασμός» και την Τρίτη

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 28.04.2024 18:13